Nämä ohjeet voi toki toteuttaa mangokakkunakin, ilman passionia, joka tuo hapanta makua kakkuun. Minä käytän tukun pakastemangososetta, mutta mangomehu tai tuoreesta mangosta sose käy myös.
1. ohje: Mango-passionkakku
kakku 18-20 cm halkaisijaltaan (kuva tulossa)
Pohja:
100 g kaurakeksejä
30 g margariinia sulatettuna
TAI Gluteeniton pohja
150 g Semper kolakakkuja
80 g margariinia
Hienonna ainekset monitoimikoneessa ja painele jauhojen avulla leivinpaperilla pohjastaan vuoratun vuoan pohjalle. Vuoan reunus voi olla myös suoraan kakkupahvin päällä.
Vuoan reunat kannattaa öljytä ja sihdata öljyn päälle tomusokeria, niin kakku irtoaa ajallaan siitä luisuen ja reunasta tulee siisti ja tasainen. Paina pohjamassan reunat tasaisiksi kaapimen avulla. Kakun reunat saat kauniimmaksi, jos pohjamuru jättää reunasta 1-2 cm tyhjäksi eli täyte peittää reunan.
Täyte:
4 liivatetta (käytän 4 grammaisia isoja lehtiä, pieniä kaupan liivatteita voisi olla 6 - eri merkkisten liivatteiden hyydytysteho vaihtelee)
1/4 dl sitruunamehua
100 g sitruunatuorejuustoa
1 1/2 dl mangososetta
3/4 dl passionsosetta (tukun pakaste, tilalle käy esim. tuoresose)
1/2 dl kreikkalaista jogurttia tai ranskankermaa tai rahkaa
3 dl vispiFloraa tai kermaa (käytän Knorr Visp 30 % tukusta)
1 1/4 dl sokeria
2 tl Dansukker vaniljasokeria
1 tl vanilliinisokeria
Kiille
2 liivate (pieniä liivatteita 3)
1 rkl sitruunan mehua
1 dl appelsiinimehua
1 dl mangososetta ja passionsosetta tai mango-ananasmehua
1 rkl sokeria
(passionin siemeniä voi laittaa joukkoon )
Koristeeksi marjoja, hedelmiä, trooppisia kuivattuja hedelmiä, keksinpaloja, valkosuklaalla pohjattuja marenkeja, macaronsseja tai sokerimassakoristeita
Täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Vaahdota kerma, jätä se pehmeäksi, ei siis aivan kovaa vaahtoa - ja jätä odottamaan. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet kiehuvaan nesteeseen. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa tuorejuusto ja jogurtti sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää koko ajan vatkaten vähän jäähtynyt liivatemehuseos. Vatkaa ilmaa joukkoon muutaman minuutin ajan. Lisää soseet ja sokerit ja vatkaa nekin tasaisesti juustomassaan.
Nostele kermavaahto varovasti tuorejuusto-mehuseoksen joukkoon ja maista vielä maku – tarvittaessa lisää jotain makuaineista. Kaada massa irtopohjavuokaan ja heiluta vähän vuokaa, jotta massa menee tasaisesti vuokaan. Hyydytä kylmässä yön yli tai pikaisesti saat kakun hyytymään pakasteessa. Kakun voi myös pakastaa, silloin kakku sulatetaan yön yli jääkaapissa ja pintahyytelö kannattaa tehdä vasta tarjolle tuontia ennen.
Kiille. Liota liivatteet pehmeäksi kylmässä vedessä. Kuumenna pieni tilkka mehustaja sokeri kiehuvaksi. Liuota liivate seokseen, lisää joukkoon muut mehut. Jäähdytä hetken aikaa. Lusikoi jäähtynyt liivate hyytyneen ja kylmän kakun pinnalle, jäähdytä ja koristele.
2. ohje: Mango-passionkakku
23 cm:n vuokaan
Pohja
150 g kaurakeksejä
60 g sulatettua margariinia
Täyte:
25 g sitruunatuorejuustoa
25 g Philadelphia tuorejuustoa
1 dl mango-papaijajogurttia
1 dl sokeria
1 1/4 dl mangososetta
1/2 dl passionsosetta
4 dl kermaa
5 liivatetta (käytän tukusta isoja Meiran 4 g liivatteita, kaupan pieniä käytettävä 6-7 kpl)
keltaista elintarvikeväriä
Kiille
3 dl mangososetta
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
elintarvikeväriä esim. keltaista tai vihreää
Valmistus kuten yllä ohjeessa 1.
3. ohje löytyi blogistani myös, se on mangokakun ohje vuodelta 2016
Purjekoristeen tein silikoonialusta päälle sulatetusta valkosuklaasta. Anna kuivahtaa vähän, poimuta levy pyykkipoikia apuna käyttäen, kuivata. Maalasin metallivärillä ja päälle sirottelin kultarouhetta.
Herkullisen kuuloisia reseptejä! :)
VastaaPoistaKävin kahvilassakin tällä viikolla passionkakkua maistelemassa. Minusta on kiva vierailla kahviloissa eri paikkakunnilla ja ihailla kauniita kakkuja ja maistella niitä tietysti myös :)
Poista