Siirry pääsisältöön

Ihana mango-passionkakku 2 ohjetta



Nämä ohjeet voi toki toteuttaa mangokakkunakin, ilman passionia, joka tuo hapanta makua kakkuun. Minä käytän tukun  pakastemangososetta, mutta mangomehu tai tuoreesta mangosta sose käy myös. 

1. ohje: Mango-passionkakku 
kakku 18-20 cm halkaisijaltaan  (kuva tulossa)

Pohja:
100 g kaurakeksejä  
30 g margariinia sulatettuna

TAI Gluteeniton pohja

150 g Semper kolakakkuja
80 g margariinia

Hienonna ainekset monitoimikoneessa ja painele jauhojen avulla leivinpaperilla pohjastaan vuoratun vuoan pohjalle. Vuoan reunus voi olla myös suoraan kakkupahvin päällä. 

Vuoan reunat kannattaa öljytä ja sihdata öljyn päälle tomusokeria, niin kakku irtoaa ajallaan siitä luisuen ja reunasta tulee siisti ja tasainen. Paina pohjamassan reunat tasaisiksi kaapimen avulla. Kakun reunat saat kauniimmaksi, jos pohjamuru jättää reunasta 1-2 cm tyhjäksi eli täyte peittää reunan.


Täyte:
4 liivatetta (käytän 4 grammaisia isoja lehtiä, pieniä kaupan liivatteita voisi olla 6 - eri merkkisten liivatteiden hyydytysteho vaihtelee)
1/4 dl sitruunamehua
100 g sitruunatuorejuustoa
1 1/2 dl mangososetta
3/4 dl passionsosetta (tukun pakaste, tilalle käy esim. tuoresose)
1/2 dl kreikkalaista jogurttia tai ranskankermaa tai rahkaa
3 dl vispiFloraa tai kermaa (käytän Knorr Visp 30 % tukusta)
1  1/4  dl sokeria
2 tl Dansukker vaniljasokeria
1 tl vanilliinisokeria


Kiille
2 liivate (pieniä liivatteita 3)
1 rkl sitruunan mehua
1 dl appelsiinimehua 
1 dl mangososetta ja passionsosetta tai mango-ananasmehua 
1 rkl sokeria
(passionin siemeniä voi laittaa joukkoon )

Koristeeksi  marjoja, hedelmiä, trooppisia kuivattuja hedelmiä, keksinpaloja, valkosuklaalla pohjattuja marenkeja, macaronsseja tai sokerimassakoristeita 

Täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Vaahdota kerma, jätä se pehmeäksi, ei siis aivan kovaa vaahtoa - ja jätä odottamaan. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet kiehuvaan nesteeseen. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa tuorejuusto ja jogurtti sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää koko ajan vatkaten vähän jäähtynyt liivatemehuseos. Vatkaa ilmaa joukkoon muutaman minuutin ajan. Lisää soseet ja sokerit ja vatkaa nekin tasaisesti juustomassaan. 

Nostele kermavaahto varovasti tuorejuusto-mehuseoksen joukkoon ja maista vielä maku – tarvittaessa lisää jotain makuaineista. Kaada massa irtopohjavuokaan ja heiluta vähän vuokaa, jotta massa menee tasaisesti vuokaan. Hyydytä kylmässä yön yli tai pikaisesti saat kakun hyytymään pakasteessa. Kakun voi myös pakastaa, silloin kakku sulatetaan yön yli jääkaapissa ja pintahyytelö kannattaa tehdä vasta tarjolle tuontia ennen.

Kiille. Liota liivatteet pehmeäksi kylmässä vedessä. Kuumenna pieni tilkka mehustaja sokeri kiehuvaksi. Liuota liivate seokseen, lisää joukkoon muut mehut. Jäähdytä hetken aikaa. Lusikoi jäähtynyt liivate hyytyneen ja kylmän kakun pinnalle, jäähdytä ja koristele.


2. ohje: Mango-passionkakku

23 cm:n vuokaan





Pohja 


150 g kaurakeksejä
60 g sulatettua margariinia 

Täyte:


25 g sitruunatuorejuustoa
25 g Philadelphia tuorejuustoa
1 dl mango-papaijajogurttia
1 dl sokeria
1 1/4 dl mangososetta
1/2 dl passionsosetta
4 dl kermaa
5 liivatetta (käytän tukusta isoja Meiran 4 g liivatteita, kaupan pieniä käytettävä 6-7 kpl)
keltaista elintarvikeväriä

Kiille

3 dl mangososetta
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
elintarvikeväriä esim. keltaista tai vihreää

Valmistus kuten yllä ohjeessa 1.


3. ohje löytyi blogistani myös, se on mangokakun ohje vuodelta 2016


Purjekoristeen tein silikoonialusta päälle sulatetusta valkosuklaasta. Anna kuivahtaa vähän, poimuta levy pyykkipoikia apuna käyttäen, kuivata. Maalasin metallivärillä ja päälle sirottelin kultarouhetta.

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kävin kahvilassakin tällä viikolla passionkakkua maistelemassa. Minusta on kiva vierailla kahviloissa eri paikkakunnilla ja ihailla kauniita kakkuja ja maistella niitä tietysti myös :)

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja