Pullapäivä - kierrepullissa täytteenä halvaa ja karpaloa ja toisissa vadelmahilloa. Leivoin myös kahvikehriä, joita on leivottu jo minun lapsuusperheessäni - aina yhtä hyviä nuo pikawienerit.
Kahvikehrät eli pikawienerit
150 g pehmeää margariinia (huom. ei sulaa!)
1 dl maitoa
50 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
1 kpl kananmuna
2 rkl sokeria
4 1/2 - 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
75 g pehmeää margariinia
100 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Nypi margariini ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi ( tai vähemmän muruisen taikinan saat, jos sulatat margariinin ja aloitat sekoittamalla rasvan ja maidon, sinne hiiva ja muut aineet). Mikäli käytät kuivahiivaa sekoita se vehnäjauhoihin ja nypi margariinin kanssa.
Liota tuorehiiva kylmään maitoon. Lisää voi-vehnäjauhoseokseen munat, sokeri ja maito-hiivaseos. Sekoita nopeasti käsin tasaiseksi. Älä vaivaa. Kohota taikinaa vähän aikaa esim 15-30 min (voit jättää tämän kohotusvaiheen poiskin)
Kauli taikina ohueksi suorakaiteen malliseksi levyksi. Yhdistä täytteen aineet keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi tahnaksi. Levitä täyte levylle ja rullaa tiukaksi rullaksi. Paloittele rulla noin 2-3 cm:n paksuisiksi paloiksi. Pyöristä rullaa käsillä koko ajan, jotta pullista tulee kauniita ja pyöreitä. Nostele palat leikkauspinta ylöspäin paperivuokiin. Kohota noin 2- 3 tuntia. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla.
Alla kuvassa pullataikinasta tehdyt kierrepitkot, joissa täytteenä margariini-sokeri- vanilliinisokeriseos ja halvamurut. Olen tehnyt näitä halvapitkoja myös niin, että olen pullataikinan vehnäjauhoista korvannut pienen määrän esim 1 dl:n perunajauhoilla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: