Nämä piirakat syntyvät yhtä nopeasti kuin keittoruoka, etenkin, jos riispuuro on valmiiksi keitettynä tai löytyy pakastimesta. Tein näitä helppoja piirakoita usein lasten ollessa pieniä, mutta nyt en olekaan vuosiin leiponut näitä. Tässä teille muillekin kiva ohje kokeiltavaksi.
Laiskan emännän piirakat ("Helpposet") n. 12 kpl
Riisipuuro täytteeksi
1 dl vettä
3/4 dl puuroriisiä
3 -4 dl kevytmaitoa
1/4 tl suolaa
1/2 kananmuna
Valitse paksupohjainen kattila tai teflonkattila, koska teräskattilassa maito palaa helposti pohjaan. Jos käytät teräskattilaa, kypsennä puuroa pidempään ja aivan matalassa lämpötilassa, vähän väliä sekoitellen. Keitä vesi, lisää riisi, keitä sekoitellen, kunnes vesi lähes imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keittele pienellä teholla välillä sekoitellen 1/2 - 1 tunti- Lisää ripaus suolaa. Jäähdytä puuro. lisää 1/2 -1 kananmuna sitomaan puuroa.
Pohjataikina
2 1/2 dl vettä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1/4 pala hiivaa
noin 1 dl hiivaleipävehnäjauhoja
Lämmitä uuni 200 - 250 asteeseen. Sekoita hiutaleet kiehuvaan veteen. lisää suola, hauduta kypsäksi noin 5 min. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää pieneen vesitilkkaan sekoitettu hiiva ja jauhoja sen verran ,että saat pehmeän, lusikalla levitettävän taikinan.
Nostele taikinaa leivinpaperin päälle keoiksi. Muotoile pohjat lusikalla ihan ohuiksi. Jätä pohjien väliin vähän leiämisvaraa.
Täytä puurot ohuella kerroksella riisipuuroa.
Tarjoile munavoin kanssa : Keitä kananmuna tai laita riko kananmuna lautaselle, pistele keltuainen, ettei se räjähdä mikrossa ja laita muna minuutiksi mikroon kuvun alle täydellä teholla, niin kananmuna kypsyy. Jäähdytä ja pilko kananmuna ja sekoita se joko leipämargariiniin tai voihin. Lisää ripaus suolaa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: