Unicorn kakku piti yht'äkkisesti tehdä, kun ystäväni näitä ovat leiponeet ja pinei lapsenlapseni tuli kylään yksisarvispaidassa ja selitti, että tämä yksisarvinen on nyt yksi hänen suosikeistaan - pitihän alkaa se leipomaan! Tyttö valitsi parhaat korvat kakkuun ja värjäsi sarven kultamaalilla.
Tein samalla kokeilua siitä, kuinka vähän liivatetta voin käyttää kakkumoussessa, kun kyseessä korkea kakku. Kakku pysyikin hyvin koossa, mutta oli se vähän turhan pehmeä tuon sarven kiinnittämisen kannalta - jos kakkua liikutellaan tai kuljetetaan, on liivatetta oltava moussessa riittävästi - kaikki varmaan ovat yhtä mieltä toisaalta siitä, että liian tiukkarakenteinen mousse tai juustokakku ei ole hyvää. Juustokakussa ja moussekakussa liivatetta tarvitaan vähän enemmän kuin kakun täytteessä, mutta kakkupohjan valinta ja täytteen paksuus myös vaikuttaa kakun rakenteeseen.
Paljastan ohjeessa uusia toimintatapoja, miten sain moussetäytteistä aivan mielettömän hyvän makuisia rakenteeltaan! Käytin mansikkamoussessa hyväkseni sitä tietoa, että liivate kananmunakeltuaisen paksuisena nesteenä (siis mehuun hyydytettynä) vaahtoutuu. Lisään aina vatkatun tuorejuuston joukkoon kuuman liivatenesteen samalla sähkövatkaimella vatkaten, nyt jatkoinkin vatkaamista sähkövatkaimella pitempään ja otaksun liivatteen vaahtoutuneen juuston joukossa, koska kun lisäsin kerman lastalla nostellen tuohon vaahdotettuun massaan ja viimeksi mansikkasoseen siitä syystä, ettei kylmä sose nopeuttaisi hyytymistä - niin sainkin suutuntumaltaan ja maultaan aivan ihanaa täytemoussea aikaiseksi!
Leipuriystäväni Mervi taas neuvoi lisäämään sulan valkosuklaan tuorejuustoon ja vatkaamaan sen kunnolla sekaisin, sitten Flora vispi (minä käytin vastaavaa tukun Knorr vispi 30 % - kasvirasvaseosta) joukkoon ja vatkataan, kunnes kerma vaahtoutuu - tämä oli kerrassaan oivallinen neuvo - lisäsin vähän sokeria ja vanilliinisokeria.
Yksisarviskakku
-15 senttinen korkea kakku
Voisokerikakkupohja
15 sentin vuokaan, kakku riittää 8-10 henkilölle75 g laktoositonta margariinia
3 isoa kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
2 1/4 dl vehnäjauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
18-20 cm:n vuokaan
100 g margariinia
4 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 3/4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata margariini. Vaahdota hyvin huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää kuuma margariini ja vatkaa se pikaisesti munavaahtoon koneella. Lisää jauhot sihdin läpi lastalla taikinaa nostellen. Paista kakkua uunissa puolisen tuntia, kunnes tikulla kakun keskeltä kokeillen mitään ei tartu. Jäähdytä kakku ja irrota vuoasta.
Leikkaa kakku kakkusahalla neljään osaan, jolloin kahteen väliin tulee masikkamoussea ja yhteen valkosuklaamoussea. Kostutukseen käytin maitoa, jonka maustoin vanilliinisokerilla.
Laita leikatut kakkulevyt päällekkäin niin, että paistossa pohjana ollut on nyt päälimmäisenä. Kokoa kakku nurinpäin paistovuokaan tai irtopohjareunaan - silloin sen kääntäminen on vaikeampaa, mutta onnistuu kyllä. Sprayaa vuoan reunat ensin vuokaspraylla tai sivele öljyllä ja laita pohjalle leivinpaperi. Pudota pohja eli valmiin kakun päälliosa vuoan pohjalle, kostuta ja täytä ja lisää muut kerrokset samoin. Anna kakun makujen tasaantua yön yli kylmässä ja päällystä se seuraavana päivänä.
Ihana mansikkamousse
-2-3 väliin pieneen kakkuun, 1-2 väliin 24 cm:n kakussa
1/4 dl limemehua
200 g pakastemansikoita = sulatettuna ja soseutettuna 2 dl mansikkasosetta
1 -1 1/2 dl kasvirasvakermaa esim Flora vispi
100 g Philadelphia tuorejuustoa
1 dl kreikkalaista jogurttia
1/2 dl sokeria
2 rkl mansikkamakutomusokeria tai mansikkatomusokeria
pari tippaa mansikkasiirappia
2 tl vanilliinisokeria
Sulata ja soseuta mansikat, saa mielellään jäädä kylmäksi -se edistää kakun hyytymistä eli älä kuumenna liikaa. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto ja jogurtti sekaisin. Sulata puristetut liivatteet kiehuvan kuumaan limemehuun, sekoita hyvin, kaada se juustoseoksen joukkoon ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella vielä jonkin aikaa. Lisää kaapimella nostellen kermavaahto ja mansikkasose joukkoon. Mausta sokereilla ja vanilliinisokerilla. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Jätä odottamaan kakun täyttämistä. Vaikka täyte on pehmeää, se hyytyy kyllä yön aikana kakun välissä.
Valkosuklaamousse
yhteen väliin 15- 18 cm:n kakkuun2 dl kasvirasvakermaa esim. Flora vispi
100 g vaniljatuorejuustoa
1/2 dl kreikkalaista jogurttia
100 g Lidl valkosuklaata Fin Carre (paras mielestäni!)
vanilliinisokeria, vaniljasokeria tai vaniljauutetta maun mukaan
2 rkl sokeria tai maun mukaan
Sulata valkosuklaa miedolla teholla mikrossa välillä sekoitellen, avaa mikroa ja sekoittele noin 20 sek. välein. Suklaata voi sulattaa myös pienen kermatilkan kanssa mikrossa. Vaahdota tuorejuustoa sähkövatkaimella, lisää sula, vähän jäähtynyt suklaa, vaahdota sähkövatkaimella pari minuuttia, lisää jogurtti ja kerma ja vaahdota vielä, kunnes kerma vaahtoutuu - älä tee liian kovaa vaahdosta) Sekoita mausteet joukkoon, maista.
Tuorejuustokreemi:
75 g voita60 g tomusokeria
300 g Philadelphia tuorejuustoa maustamaton tai vaniljan makuista tuorejuustoa
1/2 tl mansikkasiirappia
1 tl vanilliinisokeria
Vaahdota voi ja puolet tomusokerista. Lisää tuorejuusto joukkoon muutamassa erässä, älä vatkaa voimakkaasti. Lisää loppu tomusokeri. Vatkaa puolella teholla, kunnes kreemi on kuohkea ja kiiltävä.
Kumoa kakku vuoasta kakkupahvin päälle. Päällystä kakku mielellään pyörivällä alustalla, ensin yksi ohut kerros ja kakku pakastimeen vartiksi, sitten toinen kerros. Tasoita kuumalla lastalla.
Koristeeksi
Sarvi - tein kaksi pitkulaa, toisesta päästään vähän kapeampaa oranssia sokermassapötköä, kiedoin ne yhteen, Kuivatin, pyörittelin kuivattamisen aikana, ettei tule kulmikkaaaksi ja kuivan värjäsin pensselillä ja kultamaalilla - tai oikeastaan siis lapsenlapseni teki sen. Ennen kuivumista painoin cocktailtikun sarven siään - se olikin vaikeaa saada tasaisesti, sarven litistymättä.
Korvat - sydänmuotin kärkiosalla painoin sokerimassalevystä kaksi valkoista korvaa, vaaleanpunaiset pienempiä ja liimasin ne valkoiseen, väliin spaghetti, taitoin reunat, kuivatin foliossa.
Täällä Cakelyn's Finest videolla hyvät ohjeet korvien ja silmien tekemiseen
ja sarveen Rosies Dessert spot ohjevideo
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: