Kakun väritys onnistui hyvin, lehtikultaa oli joissain kohti vähän vaikeaa saada kiinnittymään marenkivoikreemiin. Candieskuorrutukseeen sain kakkutaikurilta ohjeen, mutta laimensin vedellä vähän vielä itse seosta - ja olisi pitänyt vieläkin enemmän vettä laittaa, valumat jäivät turhan paksuiksi näin pieneen kakkuun. Karkkia käytin vain noin 100 g ja 1-2 rkl olisi ehkä sopiva määrä - vesi laitetaan kuumentumaan candieskarkkien kanssa mikroon matalalle teholle - parempi laittaa vettä ensin vähän ja tarvittaessa sulamisen jälkeen lisätä vedenkeittimestä kuumaa vettä. Jos ganachen kastike on liian löysää, se valuu kylmänkin kakun pinnalta alas, liian paksuna valuvuus ei ole riittävää ja raidat voivat jäädä paksuiksi - tarkkaa puuhaa ja vaatii harjoittelua, että tähän saa "käsituntuman".
Nyt ei kakun olleet täytteet minun makuuni, kakku tuli kyllä kokonaan syötyä kotona, mutta minä en juurikaan osallistunut. Turkinpippuri ja lemon curd jakavat mielipiteitä, niitä on käytettävä maistellen ja varoen, laitoin vähän liikaa mielestäni, vaikka tarkkaan ja tarkalla hygienialla maistelenkin maut tehdessäni. En laita näitä ohjeita blogiini, koska en itse ole niiden makuun tyytyväinen.
Ihana kakku! :)
VastaaPoista