1/2 dl sokeria tai ruokokidesokeria
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vanilliinisokeria
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
2dl kermaviiliä tai jogurttia tai piimää
1 kananmuna
Sekoita nesteiset aineeta lisää kuiva-aineet. aita taikina pursotuspussiin. Jos taikinasta tulee kovan tuntuinen - käytin kreikkalaista jogurttia ja se on paksumpaa- niin lisää vähän nesteen määrää ennen pussittamista. Sekoita mahdollisimman vähän! ettei pikataikina sitkisty.
Voitele öljyllä tai sprayaa vuokaöljyllä donitsivuoka ja pursota 8-10 donitsia donitsivuoan aukot lähes täyteen. Jos donitsit paistuvat uunissa kohotessaan umpeen, saa reiän keskelle omenaporalla painaen, kun ne tulevat uunista. Paista 175-200 asteessa, kunnes donitsit ovat vaalean ruskeat. Älä paista liian kauan, ettei pinta kuivu ja tummu.
Jäähdytä hetki, kumoa vuoasta ja jäähdytä kunnolla. Päällystä kastamalla donitsi kuorrutteeseen esim. haarukan tai muovipihtien avulla. Koristele, laita kylmään, jotta kuorrute jähmettyy.
Banaanin makuinen kuorrute
2dl tomusokeria
1/2 -1 dl banana split tomusokeria (tätä saa esim. Tilaamalla Citymarketeista tai verkkokaupoista)
2rkl kermaa
Tilkka vettä
Keltaista elintarvikeväriä
Sekoita ainekset keskenään. Kokeile paksuus niin, että kastamalla donitsi kuorrutteeseen kuorrute jää peittäväksi, tasaiseksi pinnaksi. Koristele. Anna kuivua, kovettuu viimeistään jääkaapissa. Oli tosi herkkua!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: