Tässäpä uusi herkullinen tuttavuus, jota on kehuttu ja mainostettu kovin viime aikoina, ohje Bunge - sivustolla. Tein piiraan vähän toisin kuin alkuperäisessä ohjeessa. Kaikille on parsakaalipiiras tuttu, mutta tämä kukkakaalipiiras on erilainen kuin perinteiset suolaiset piiraat. Alkuperäisohjeessa on valmis pohjataikina, minä päätin kokeilla karjalanpiirakkataikinaa ja se toimikin loistavasti tässä.
Katkaravut laitetaan vasta valmiin piiraan päälle , mukaan käy parmesaanijuusto, - siihen sopisi katkarapujen tilalle kinkkusuikaleet. paprikarenkaat ja ja rucola tai tuoreet kasvikset - esim. värikkäät miniluumutomaatit. Piiraassa on mausteena mustapippuria ja sinihomejuustoa - jälkimmäisen voi hyvin jättää poiskin . Juustoraasteeksi valitsisin voimakasmakuisen juuston, esimerkiksi punaleimaisen Emmentalin.
Kukkakaali - katkarapupiiras
Pohja
1 1/2 dl vettä
2 1/2 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2rkl öljyä
2 1/2 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2rkl öljyä
Sekoita ainekset keskenään. Voitele iso piirasvuoka (minä tein 2 pienempää piirasta) ja jauhota se ruisjauhoilla. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Lusää päälle täyte ja paista 175 asteessa kiertoilmauunissa noin 30-40 min, kunnes töyte hyytynyt.
Täyte
400 g kukkakaalia 2 dl maitoa 2dl kermaviiliä tai ranskankermaa 3 kananmunaa 2 tl vehnäjauhoja 80 g sinihomejuustoa 1/3 tl suolaa 1/3 tl mustapippuria 1 dl emmental juustoraastetta Pinnallekatkarapujatimjamia |
Sulata ja valuta katkaravut. Lusikoi katkaravut piirakan päälle. Koristele
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: