Keväinen parsa-tomaatti-mozzarella piiras maistuu hyvältä vaikkapa vappujuhlissa. Täytteeseen voisi lisätä kinkkua tai ilmakuivattua kinkkua sellaisenaan rullattuna tai uunissa rapeaksi paistettuna pinnalle tai kylmäsavulohta tai savukalaa- kaikki ne sopivat maultaan tähän, mutta me tykästyimme tähän piiraaseen kovasti sellaisenaan. Söin tällaista piirasta tuttavani luona ja kotona minun piti kokeilla tehdä vastaavaa herkkua, kun niin ihastuin piiraan makuun.
Olen aiemmin postannut parsapiiraan ohjeen hiivataikinapohjalla, tähän tein nyt pikataikinapohjan. Erilaiset piiraspohjat löydät täältä. Ohjeen mukaisesta annoksesta tulee joko kaksi kapeaa piirasta tai yksi iso piirasvuoallinen.
Olen aiemmin postannut parsapiiraan ohjeen hiivataikinapohjalla, tähän tein nyt pikataikinapohjan. Erilaiset piiraspohjat löydät täältä. Ohjeen mukaisesta annoksesta tulee joko kaksi kapeaa piirasta tai yksi iso piirasvuoallinen.
Parsa-tomaatti-piiras
Pohja
3 dl jogurttia tai kermaviiliä tai piimää
1 muna
3 1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sekoita ainekset keskenään. Varo sekoittamasta liikaa, ettei tule sitekä taikina. Voitele ja jauhota vuoka tai sprayaa vuokaspraylla. Painele taikina vuokaan ja sen reunoille.
Täyte
(isoon piirasvuokaan saattaa riittää tämä annos niin, että vähennät kaikista aineista neljäsosan pois - minulla kului tämä määrä kahteen pitkään vuokaan)
1 nippu tuoreita parsoja
2 dl kermaa
2 dl maitoa
4 munaa
pikkutomaatteja
100 g juustoraastetta (Emmental - Mozzarella)
ripaus suolaa ja mustapippuria
Leikkaa parsoista vaaleat sitkeät kannat pois. Huuhtele ja laita kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen paistinpannulle. Keitä parsat napsahtaen kypsiksi ja halutessasi paloittele.
Levitä vuokaan ensin juustoraastetta ohut kerros, määrällä ei ole tarkkaa väliä. Sitten päälle munamaito - keskenään sekoitetut maitotuotteet ja kananmunat. Yksi kananmuna sitoo 2 desiä maitotuotetta ja kananmunan voi munamaidossa korvata 2 teelusikallisella vehnäjauhoja - joskus käytän vähän jauhoa lisäsitojana. Maitotuote voi olla kermaviiliä, maitoa, ruokakermaa tai ranskankermaa, pelkkä maitokin toimii tässä, koska muna ja juusto hyydyttää sitä.
Levitä parsat ja tomaatit puolitettuina päälle - näin täytteet jäävät väriläiskinä pintaan. Paista 175 asteessa, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä - ehkä noin 30-40 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: