Tämän kakun pohjana on mehevä, halkaisijaltaan 13 senttinen sokerikakkupohja öljyllä. Tein kahden munan taikinan. Kakun täytteeksi kokeilin vaniljarahkamoussea, johon en laittanut liivatetta, vaan vaniljakreemijauhetta ja tuoreita vadelmia ja mustikoita. Täytteen maku ylitti kyllä täysillä odotukseni! En ole pitänyt aiemmin vaniljakreemijauheen mausta, nutta Sallisen vaniljakreemijauheella täyteen maku sekä rakenne olivat loistavia.
Voisokerikakkupohja öljyllä
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 dl ruokaöljyä
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää lastalla varovasti nostellen jauhot ja leivinjauhe vuorotellen öljyn kanssa. Kaada taikina paistumaan voideltuun ja jauhotettuun tai pelkällä vuokaspraylla sprayattuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa, kunnes keskeltä kokeillen tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä ja irrota kakkuvuoka. Tarvittaessa suojaa pinta paistamisen loppuvaiheessa foliolla tai leivinpaperilla.
Kakun täyte
2 1/2 dl Flora vispiä
2 dl vaniljarahkaa
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
1 dl tuoreita marjoja, mustikkaa ja vadelmaa
Sokeria, vanilliinisokeria
Vaahdota kerma ja rahka. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe ja sokeria ja vanilliinisokeria maun mukaan.
Jaa kakku pohja neljään osaan. Laita vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperia, kokoa kakku ylösalaisin vuokaan. Kostuta kakkulevyt pullasudin avulla vaniljan makuisella maidolla. Levitä täyte väleihin. Laita kakku kylmään yön yli. Seuraavana päivänä päälle levitetään marenkivoikreemi ja koristeet . Käytin italialaista marenkivoikreemiä, jonka otin pakasteesta, lisäsin siihen tuorejuustoa,rin ja sitruunaesanssia varovasti sekoittaen. Marenkivoikreemin ohje on esimerkiksi täällä Kakkumonsterin sivuilla
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: