Kuvaaja ja leipuri Noora Salonen
Tässäpä teille huippuhyvä ohje - näitä oli usein mummoni kahvipöydässä ja hämäläiseen jouluun nämä pikkuleivät kuuluivat ehdottomasti lusikkaleipien ja pipareiden ja torttujen kera.
MUMMONI
SERINAKAKUT
noin 15 kpl
75 g margariinia
3/4 dl fariinisokeria
1/2 kananmuna
3/4 dl fariinisokeria
1/2 kananmuna
1/2 tl vanilliinisokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
Tee heti kaksinkertainen annos, koska ohjeannos on kovin pieni. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita lastalla joukkoon kuivat aineet. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty. Paista koekakku - sen pitäisi jäädä pyöreäksi Hannatädin kakun tavoin - tarvittaessa lisää jauhoja tai vähän nestettä. Lopputulos on jäähdyttyä ja kuivuttua murea.
Jos mahdollista, anna taikinan ensin levätä
jääkaapissa ennen leipomista.
Leivo jauhotetulla pöydällä tangoksi, paloittele.
Pyöritä
palat noin 2 sentin palloiksi, pyöritä pallot ensin
kananmunassa, sitten
(värillisessä) raesokerissa (tai painele jokaiseen
kirsikan
paloja). Laita pellille leivinpaperin päälle ja
paista noin 175
- 200 asteessa.
Entisaikaan näitä säilytettiin viikkoja metallirasioissa huoneen lämmössä, mutta pikkuleivät voi myös pakastaa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: