Tein taatelikakut Dansukkerin ohjeella
Taatelikakku
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
1 1/2 dl vettä
1 3/4 dl Ruokokidesokeria tai fariinisokeria tai taloussokeria
150 g voita tai margariinia
1 1/2 rkl Vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Koristeluun pikeeriä, sokerimassakoristeita, strösseleitä
Lämmitä uuni 170 asteeseen. Sprayaa kakkuvuoka tai voitele ja korppujauhota se. Pilko taatelit. Pane palat, vesi ja sokeri noin 2 litran kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää margariini paloina. Kun rasva on sulanut ja seos on haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kunnolla. Kaada taikina vuokaan. Paista 150–170 asteessa 60–70 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista. Koristele jäähtyneenä.
Fariinisokeri antaa mehevän maun joulun helpoimmalle taatelikakulle.
Helppo taatelikakku
Arvioi: ( 562 kpl)
5 4 3 2 1 0
Ainekset
1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
1 1/2 dl vettä
1 3/4 dl Dansukker Fariinisokeria tai Taloussokeria
150 g voita tai margariinia
1 1/2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
1. Voitele ja korppujauhota (pitkänomainen) kakkuvuoka.
2. Pilko taatelit. Pane palat, vesi ja sokeri noin 2 litran kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia.
3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.
4. Kun rasva on sulanut ja seos on haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen
Ainekset
- 1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
- 1 1/2 dl vettä
- 1 3/4 dl Dansukker Fariinisokeria tai Taloussokeria
- 150 g voita tai margariinia
- 1 1/2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
Koristeluun
- Dansukker Tomusokeria
1. Voitele ja korppujauhota (pitkänomainen) kakkuvuoka.
2. Pilko taatelit. Pane palat, vesi ja sokeri noin 2 litran kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia.
3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.
4. Kun rasva on sulanut ja seos on haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen
2. Pilko taatelit. Pane palat, vesi ja sokeri noin 2 litran kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia.
3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.
4. Kun rasva on sulanut ja seos on haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: