(Päiv. 15.4.2024)
Vadelma ja kinuski on kyllä hyvä pari! Tällaisessa kaksikerroksisessa juustokakussa voisi raidat olla samankorkuiset , tilavuutta mittaamalla deseinä siihen pääsee. Kakkumousseja on hyvä maistella omaan makuun sopivaksi, tarvittaessa voi lisätä kirpakkuutta sitruunanmehulla tai makeutta sokerilla. Juustokakun maut syventyvät säilytyksen aikana, pari yötä jääkaapissa oltuaan tämä juustokakku oli toooodella "maiskis-hyvää"❤!!
Vadelma-kinuskijuustokakku
Pohja
(22 sentin irtopohjavuokaan)
150 g gluteenittomia kaurakeksejä
40 g margariinia sulatettuna
KINUSKITÄYTE
4 Meiran liivatetta
1/4 dl vettä, joukossa vähän sitruunamehua
2 dl valmista kinuskikastiketta esim Kotimainen tai Pirkka
200 g kinuskituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2dl vispikermaa
1rkl sokeria
VADELMATÄYTE
1 1/2 dl vispikermaa
4 - 4 1/2 Meiran pientä liivatetta
1/4 dl vettä
225 g paseerattua vadelmasosetta eli 2 1/4 dl
150 g vaniljarahkaa
150 g Philadelphia tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
(2-3 tl vadelmasiirappia tai vahvaa mehua tai marjajauhetta)
POHJA
150 g gluteenittomia kaurakeksejä
40 g margariinia sulatettuna
KINUSKITÄYTE
4 Meiran liivatetta
1/4 dl vettä, joukossa vähän sitruunamehua
2 dl valmista kinuskikastiketta esim Kotimainen tai Pirkka
200 g kinuskituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2dl vispikermaa
1rkl sokeria
VADELMATÄYTE
1 1/2 dl vispikermaa
4 - 4 1/2 Meiran pientä liivatetta
1/4 dl vettä
225 g paseerattua vadelmasosetta eli 2 1/4 dl
150 g vaniljarahkaa
150 g Philadelphia tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
(2-3 tl vadelmasiirappia tai vahvaa mehua tai marjajauhetta)
POHJA
Sprayaa irtopohjakakkuvuoan reuna ja aseta se tarjoilualustalle. Hienonna monitoimikoneessa keksit - käy myös Domino tai Tasangon vaalea keksi. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Painele seos kakkureunan sisään pohjalle.
KINUSKIMOUSSE
KINUSKIMOUSSE
Pehmitä kinuskimoussen liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Sekoita sähkövatkaimella kinuskikastike, tuorejuusto ja sokerit. (Kinuskikastikkeen voi korvata 1desillä kondensoitua kinuskia, mutta silloin ei lisätä sokeria ja lisätään kerman määrää desillä.)
Purista vesi pois liivatteista ja liota liivatteet hyvin kiehuvan kuumaan vesi-sitruunatilkkaan. Kaada seos kinuski-juustoseokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten. Lisää varovasti nostellen kermavaahto. Maista ja tarvittaessa mausta. Kaada seos vuokaan ja laita vuoka hetkeksi pakastimeen hyytymään. Valmista sillä välin vadelmahyytelö.
Sekoita sähkövatkaimella kinuskikastike, tuorejuusto ja sokerit. (Kinuskikastikkeen voi korvata 1desillä kondensoitua kinuskia, mutta silloin ei lisätä sokeria ja lisätään kerman määrää desillä.)
Purista vesi pois liivatteista ja liota liivatteet hyvin kiehuvan kuumaan vesi-sitruunatilkkaan. Kaada seos kinuski-juustoseokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten. Lisää varovasti nostellen kermavaahto. Maista ja tarvittaessa mausta. Kaada seos vuokaan ja laita vuoka hetkeksi pakastimeen hyytymään. Valmista sillä välin vadelmahyytelö.
VADELMAMOUSSE
Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä niitä 3 minuuttia ja paseeraa sitten sihdin läpi sose.
Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä niitä 3 minuuttia ja paseeraa sitten sihdin läpi sose.
Pehmitä vadelmamoussen liivatteet kylmässä vedessä. Purista liivatteet ja lisää ne kiehuvaan vesitilkkaan. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vadelma maistuu vahvasti tässä moussessa - halutessasi miedomman maun , vähennä vadelmaa 100 g ja poista yksi liivate TAI korvaa 100 g vadelmasosetta desillä vispikermaa.
Sekoita rahka, marjasose ja tuorejuusto sähkövatkaimella, lisää sokerit ja siirappi tai marjajauhe ja sähkövatkaimella sekoittaen liivateseos. Sekoita varovasti lastalla nostellen kermavaahto joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Kaada seos hyytyneen kinuskikerroksen päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli tai pakasta kakku.
Nosta vuoka pois hyytyneestä kakusta. Koristele marjoilla ja marengeilla ja tarjoa.
Sekoita rahka, marjasose ja tuorejuusto sähkövatkaimella, lisää sokerit ja siirappi tai marjajauhe ja sähkövatkaimella sekoittaen liivateseos. Sekoita varovasti lastalla nostellen kermavaahto joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Kaada seos hyytyneen kinuskikerroksen päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli tai pakasta kakku.
Nosta vuoka pois hyytyneestä kakusta. Koristele marjoilla ja marengeilla ja tarjoa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: