Siirry pääsisältöön

Kinuski-vadelma juustokakku


(Päiv. 15.4.2024)

Vadelma ja kinuski on kyllä hyvä pari! Tällaisessa kaksikerroksisessa juustokakussa voisi raidat olla samankorkuiset , tilavuutta mittaamalla deseinä siihen pääsee. Kakkumousseja on hyvä maistella omaan makuun sopivaksi,  tarvittaessa voi lisätä kirpakkuutta sitruunanmehulla tai makeutta sokerilla. Juustokakun maut syventyvät säilytyksen aikana, pari yötä jääkaapissa oltuaan tämä juustokakku oli toooodella "maiskis-hyvää"❤!!


Vadelma-kinuskijuustokakku
Pohja

(22 sentin irtopohjavuokaan)
150 g gluteenittomia kaurakeksejä
40 g margariinia sulatettuna

KINUSKITÄYTE

4 Meiran liivatetta
1/4 dl vettä, joukossa vähän sitruunamehua
2 dl valmista kinuskikastiketta esim Kotimainen tai Pirkka
200 g kinuskituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2dl vispikermaa
1rkl sokeria

VADELMATÄYTE

1  1/2  dl vispikermaa
4  - 4 1/2  Meiran  pientä liivatetta
1/4 dl vettä
225 g paseerattua vadelmasosetta eli 2 1/4 dl
150 g vaniljarahkaa
150 g Philadelphia tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
(2-3 tl vadelmasiirappia tai vahvaa mehua tai marjajauhetta)

POHJA

Sprayaa irtopohjakakkuvuoan reuna ja aseta se tarjoilualustalle. Hienonna monitoimikoneessa keksit - käy myös Domino tai Tasangon vaalea keksi. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Painele seos kakkureunan sisään pohjalle.

KINUSKIMOUSSE

Pehmitä kinuskimoussen liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.

Sekoita sähkövatkaimella kinuskikastike, tuorejuusto ja sokerit. (Kinuskikastikkeen voi korvata 1desillä kondensoitua kinuskia, mutta silloin ei lisätä sokeria ja lisätään kerman määrää desillä.)

Purista vesi pois liivatteista ja liota liivatteet hyvin kiehuvan kuumaan vesi-sitruunatilkkaan.  Kaada seos kinuski-juustoseokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten. Lisää varovasti nostellen kermavaahto. Maista ja tarvittaessa mausta. Kaada seos vuokaan ja laita vuoka hetkeksi pakastimeen hyytymään. Valmista sillä välin vadelmahyytelö.

VADELMAMOUSSE

Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä niitä 3 minuuttia ja paseeraa sitten sihdin läpi sose. 

Pehmitä vadelmamoussen liivatteet kylmässä vedessä. Purista liivatteet ja lisää ne kiehuvaan vesitilkkaan. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vadelma maistuu vahvasti tässä moussessa - halutessasi miedomman maun , vähennä vadelmaa 100 g ja poista yksi liivate TAI korvaa 100 g vadelmasosetta desillä vispikermaa.

Sekoita rahka, marjasose ja tuorejuusto  sähkövatkaimella, lisää sokerit ja siirappi tai marjajauhe ja sähkövatkaimella sekoittaen liivateseos. Sekoita varovasti lastalla nostellen kermavaahto joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Kaada seos hyytyneen kinuskikerroksen päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli tai pakasta kakku. 

Nosta vuoka pois hyytyneestä kakusta. Koristele marjoilla ja marengeilla ja tarjoa. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja