Tein kesän aikana hääkakut kolmeen hääjuhlaan yhteistyössä tyttäreni ja Kakkuleipuri Mervin kanssa. Kuvan kerroskakut on mitoitettu 65 -70 henkilölle, alin kakku on 28-30 cm, keskimmäinen 20 ja ylin 15 cm. Kakkujen korkeudet ovat noin 11 cm. Hääkakun tilaus kannattaa tehdä 2-3 kk ennen juhlaa, silloin ehtii tehdä koekakun ja tilata erityistoiveiden mukaiset tarvikkeet. Toisaalta sesonkiaikaan kannattaa sopia tilauksen aikataulusta jo paljon aiemminkin. Vuokraan erilaisia kakkualustoja Kotkassa.
Teksti on päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025. Alkuperäinen teksti on vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla. Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen. 1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl. Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: