Kakkuviikarin vispailuja blogin Mia kuvaa ja bloggaa ihania ohjeita. Hänen blogistaan sain tämän piirakan täytteen ja tiedon, että punajuurisalaattia voi paistaa. Tuumasta toimeen siis. Ostin Saarioisten Hienon punajuurisalaatin ja vuohenjuustoa, eikä täytteeseen muuta tarvitakaan, yrttejä kasvaa vielä loppukesästä paljon puutarhassani. Toki voit ostaa valmiin pohjataikinankin, mutta sekoitettu taikina valmistuu tuossa tuokiossa! Erilaisia suolaisten piiraiden pohjataikinoita olen koonnut tänne.
Tässä täytesalaatissa maistuu mielestäni majoneesi, joten itse olisin kaivannut täytteeseen mukaan lisää tuoretta, kypsennettyä punajuurta viipaleina, mutta mieheni piti tästä kovasti juuri näin. Kannattaa siis kokeilla ja tätä ohjetta on helppo tuunata - kypsien punajuuriviipaleiden lisääminen salaattiin voi olla punajuurifriikille hyvä ratkaisu. Juustoa voi vaihtaa - vuohenjuustot ja fetajuustot ainakin sopivat hyvin. Piirakan voi koristella monella tavoin.
Sekoitettu piiraspohja
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä tai sulatettua margariinia
1 dl vettä tai maitoa
Punajuuritäyte
tuoretta timjamia tai rosmariinia
1 prk Hieno punajuurisalaatti
Noin 100 g vuohenjuustoa tai fetajuustoa
auringonkukan tai pinjan siemeniä
(balsamicosiirappia, voit keittää siirapin itsekin, ohje Valion sivulla)
Sprayaa vuokaspraylla pitkän mallinen piirasvuoka, jolloin sitä ei tarvitse jauhottaa - tai voitele ja jauhota. Sekoita taikinan ainekset yhteen tasaiseksi massaksi, sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty.
Painele taikina jauhojen avulla vuokaan ja ripottele päälle tuoretta, hienonnettua yrttiä. Kaada päälle punajuurisalaatti, tasoita pinta ja levitä juusto, halutessasi siemeniä. Paista noin puolisen tuntia, kunnes juusto saa vähän väriä ja pohja on kypsä - tarvittaessa, jos juusto tummuu, kuten minulla kävi, voit suojata pinnan foliolla paistamisen loppuvaiheessa.
Valmiin piirakan pinnalle voi ripotella varoen mustapippurirouhetta ja tuoretta yrttiä voi lisätä, siemenet tai pienet salaatinlehdet sopivat myös. Ennen koristelua voi valmiin piiraan juustojen päälle valuttaa ohuina raitoina balsamicosiirappia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: