Browniet minttusuklaapäällisellä
Ohje noin 22-x 22 cm vuokaan ( esim 16 pientä palaa)
Pohja
175 g margariinia tai voita
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl vaaleaa siirappia
ripaus suolaa
3 kananmunaa (L-koko)
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää kaakao ja siirappi, sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää sitten yksitellen kananmunat ja vaahdota. Lisää lopuksi vehnäjauhot lastalla käännellen.
Paista noin 30 - 35 minuuttia, kokeile tikulla kypsyyttä, browniepohja saa jäädä vähän kosteaksi tai tahmeaksi. Jäähdytä pohja.
Minttusuklaaganache
2 dl vispikermaa tai kuohukermaa
200 g tummaa minttusuklaata
Kuumenna kerma, mutta älä keitä. Paloittele suklaa ja pudota palat kermaan, laita kansi kattilan päälle ja anna olla 5 minuuttia, sekoita sitten tasaiseksi ja levitä jäähtyneelle pohjalle. Halutessasi voit lisätä ganacheen vaniljasokeria, 2 tl margariinia tai 1/2 tl glukoosisiirappia - margariini lisää kiiltoa ja glukoosisiirappi estää suklaan kovettumista - minä tein ilman näitä lisäyksiä päällisen.
Levitä suklaaseos jäähtyneelle pohjalle ja anna kovettua yön jääkaapissa. Paloittele ja koristele esim 1 dl kermaa, 1 dl tuorejuustoa ja 1 tl vanilliinisokeria vaahdotetaan yhdessä ja pursotetaan leivosten päälle.
no nam! Aivan ihanan näköisiä!
VastaaPoistaKiitos Tita!
VastaaPoista