Bruschettaleivät on italialainen alkupala, jota tarjotaan siellä varmaan jokaisessa kahvilassa. Bruschettaa muunnellaan eri makuihin. Tavallisin ohje on, että leipäviipaleita varten paahdetaan molemmin puolin pannulla vaaleaa leipää - siis pannulle ilman rasvaa, niin, että leipiin saadaan vaalea rapea pinta. Sen jälkeen leivän pinta sivellä oliiviöljyllä, johon on murskattu valkosipulia. Päälle tulee murskattua tomaattia ja basilikaa.
Mieheni teki meille iltapalaksi tänään ihania brushettaleipiä, tällä kertaa ilman valkosipulia. Paahdetun leivän pinnalle tuli oliiviöljyä, sipaisu punaista pestoa ja tomaattiviipale, mozzarellaa viipale ja basilikaa. Samoin kuin italialaisissa pitsoissa, toistuu bruschetassakin Italian lipun värit. Kokeilkaapa yksinkertaisten makujen yhteistä sinfoniaa - herkullista!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: