Entisenä Valiolaisena olen vuosikymmeniä tehnyt niin arkipäivien kuin juhlien ruoat Valion ohjeilla. luotan, että niillä saan hyvää makua. Tämä sitruunaleivosten ohje on Valion uusimpia, tosin sitäkin vähän muuntelin, ohje alla siten, kun minä sen tein. Kyseessä on sekoitettava pikataikina, jonka onnistumisessa on vain yksi tärkeä asia - sekoita mahdollisimman vähän, koska voimakas sekoitus saa aikaan sitkoa, jota tähän taikinaan ei toivota.
Sitruunaleivokset
10 palaa noin 20cm x 30 cm neliövuokaan
4 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl unikonsiemeniä
2 dl Valio rypsiöljyä tai juoksevaa kasvirasvaseosta
tai 180 g sulatettua margariinia
2 dl luonnonjogurttia tai kermaviiliä
2 kananmunaa
yhden luomusitruunan kuori , raastettuna
3 rkl sitruunamehua
KUORRUTUS:
1 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa sitruuna
100 g tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl lemon curdia (+halutessa elintarvikeväriä)
½ tl unikonsiemeniä
sitruunamelissan lehtiä tai sokerimassakukkia
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sprayaa vuoka tai irtoreuna vuokaspraylla tai vuoraa vuoka leivinpaperilla.
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään, sekoita mahdollisimman vähän. Levitä kaapimella vuokaan. Jos käytät irtoreunaa, kuumenna se ensin uunissa, niin taikina ei valu ulos reunan alaosasta.
Paista uunin keskitasolla n. 30 min. Jäähdytä ja kuorruta.
Valmista täyte vaahdottamalla tuorejuusto ja rahka. Lisää kerma ja vaahdota. ja kerma yhdessä. Sekoita lemon curd tasaiseksi toisessa pikkukulhossa, jätä odottamaan. Levitä lusikalla tai kaapimella rahkakuorrutus jäähtyneen kakkupohjan pinnalle, pinta saa aaltoilla. Levitä lusikalla nokareina päälle lemon curd ja veidä veitsellä koukeroita lemon curdin läpi, jotta se muodostaa kuvioita pintaan. Jäähdytä kakku esim hetki pakastimessa.
Leikkaa sitruunakakku annospaloiksi. Viimeistele unikonsiemenillä ja koristeilla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: