Siirry pääsisältöön

Vanilja-mustikkaleivokset




Sain työtoveriltani ihanan ohjeen, jonka on alun perin julkaissut Kinuskikissan ryhmään kuulunut leipuri. Leivoimme työpaikalla näitä vanilja-mustikkaleivoksia muutamaan kertaan ja nyt piti tehdä niitä kotonakin, tosin vähän taas muunsin ohjetta. Leivokset ovat mureita ja suussa sulavia, lisäksi minun silmääni hivelee nuo ihanat isot mustikat pienten juustokakkujen pinnalla. Kauniita ja nopeatekoisiakin, joten pakkohan niitä on leipoa! 

Nämä pikkuleivokset voi pakastaakin - ne sulavat nopeasti tarjolle. Tässä olisi kiva leivonnainen myös kevään juhliin - voit tehdä ajoissa pakastimeen ja tarjolle laittaessasi tuprautat vähän tomusokeria tai paremmin kostealla pinnalla säilyvää lumisokeria (myy esim. Confetti) sihdin läpi leivoksen pintaan juuri ennen tarjoilua. Näitähän voi nostaa lähes pakastimesta suoraan juhlapöytään menekin mukaan.

Vanilja-mustikkaleivokset

Sain tästä annoksesta 18 kpl

Pohja:

300 g kaura- tai muro - tai Tasangon sitruunakeksejä (tai gluteeniton keksi)
100 g sulatettua margariinia

Täyte:

2 dl kuohukermaa
1/2 dl ruokokide- tai fariinisokeria
1 prk (à 200 g) Valion vaniljarahkaa
1 prk (à 200 g) ranskankermaa
100 g Philadelphia tuorejuustoa
2 tl maissijauhoa
1 muna
1-2 tl vaniljasokeria
pensasmustikoita

Pohja:
Murskaa keksit hienoksi muruksi monitoimikoneella. Sulata margariini ja sekoita murokeksimurut siihen. Sekoita tasaiseksi ja painele lusikan avulla muffinipellissä olevien muffinssivuokien pohjille ja halutessasi reunoille.
Täyte:
Vatkaa kerma, tuorejuusto ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sitten toisessa kulhossa vatkaimella sekaisin rahka, ranskankerma ja muna sekä vaniljasokeri. Yhdistä seokset lastalla nostellen. Kaada täyte pohjien päälle. Huuhtele pensasmustikat ja ripottele leivosten pinnalle haluamasi määrä.

Paista leivoksia 160 asteessa noin 20-25 minuuttia uunin alaosassa. Jäähdytä ensin huoneen lämmössä, sitten kylmemmässä. Leivonnaiset voi syödä lämpiminä, mutta erityisen kauniita niistä tulee, jos annat niiden jäähtyä jääkaapissa esim seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa jäähtyneet leivonnaiset.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja