Nopea raparperipiirakka isoon piirasvuokaan
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kermaviiliä tai piimää tai päiväykseltään vanha kermakin käy
1 dl öljyä tai nestemäistä margariinia (kasvirasvaseos) tai sulatettua margariinia
1 kananmuna
Täytteeksi
3-4 dl raparperia tai marjoja tai omenalohkoja
1-2 rkl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
Voitele tai sprayaa piirasvuoka, kuumenna uuni 175 -200 asteeseen, kiertoilmauunissa riittää 175. Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää nesteiset aineet, jos käytät kovin nestemäistä maitotuotetta, lisää tarvittaessa vähän jauhoja - puolisen desiä. Kaada taikina vuokaan.
Kuumenna halutessasi mikrouunissa raparperia tai omenalohkoja sokerin kanssa sen verran, että ne pehmiävät. Jos raparperista irtoaa paljon nestettä, jätä se käyttämättä tai vaihtoehtoisesti lisää hyvin sekoittaen raparperiseokseen 1 rkl perunajauhoja sitomaan nestettä.
Ripottele täytteet pohjan päälle ja paista uunissa keskitasossa 20 -30 minuuttia.
Voit myös paistaa piiraspohjaa hetken ennen täytteen lisäämistä - väriä ei saa pintaan tulla esipaistossa - näin täyteaineet pysyvät varmasti pinnalla. Jos pohjataikina on kovin pehmeää ja laitat täytteet suoraan taikinan päälle, voi ne painua vähän taikinaan - kumpikin on ihan hyvä ratkaisu!
TARJOA vatkatuun vaniljakastikeen kera. Minä vatkasin yhteen yhden purkin vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora ) ja yhden purkin kinuskikastiketta (Kotimainen) - tulipa herkullinen kinuskin makuinen kastike piiraalle!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: