Omarkarkkien maku sopii hyvin raparperiin eikä liiallisesti tule esille tässä piirakassa. Ihania toffeisia sattumia on piirakan pinnalla. Käytin vajaan pussillisen Omarkarkkeja 50 cm leveän uunin uunipellillä tehtyyn piirakkaan.
Omar-raparperipiirakka
(1 pellillinen)
Pohja
4–5 dl raparperia paloiteltuna (voit pehmittää hetken mikrossa ensin)
3 kananmunaa huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl aitoa vaniljasokeria tai vanilliinisokeria
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl maitoa
Muruseos
1 ps Omar-karkkeja tai vähemmän
2-2 ½ dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
:
Pese ja pilko raparperit, voit käyttää niitä hetken mikrossa, jos tahdot pehmittää niitä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Lämmitä uuni 175-200 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi ilmavaksi vaahdoksi kuohkeaksi vaahdoksi.
Kaada rasva kuuman nauhamaisesti munavaahtoon ja jatka vatkaamista samalla. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen lastalla sekoitellen munavaahtoon. Tarkista, ettei nestettä jää pohjalle, vaan taikina sekoittuu tasaisesti. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele raparperit pinnalle.
Sulata karkit mikrossa tai liedellä rasvan kera välillä sekoitellen, jotta ne eivät pala. Sekoita sitten kaikki ainekset yhteen vatkaimella tai nuolijalla kulhossa. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes seos on murumaista. Tähän voi lisätä sokeriakin 1/2 - 1 dl tai vaniljasokeria, mutta se tuskin tarpeen, koska karkeissa on jo sokeria paljon.
Levitä muruseos raparperien päälle. Paista omar-raparperipiirakka kullanruskeaksi uunissa 15–20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Herkuttele! - oi miten olisi jäätelön kera päiväkahvilla?
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: