Cookiesit on nopea valmistaa ja ohjetta voi muuntaa. Laitoin näihin pikkuleipiin sulamattomia suklaahippuja - tavallinen suklaamuru olisi voinut olla parempi vaihtoehto. Lisäksi näissä on suolapähkinärouhetta ja kuivattua karpaloa. Vaihtoehtoisesti sopisi hyvin jokin kinuski tai salted caramel karkki, valkosuklaa ja pistaasirouhe olisi hieno yhdistelmä myös - silloin käyttäisin vain vaaleaa sokeria.
Ennestään blogistani löytyy ohje valkosuklaa-karpalocookies, jossa aineksia voi purkittaa lahjapurkkiinkin
Cookies
230 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa (L-koko)
2 tl vanilliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja (joista esim desin voit korvata perunajauhoilla)
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
noin 5 dl rouhevaa ainesta esim. suklaa, karpalot, suolapähkinät
(pelkkä suklaarouhekin käy)
Vaahdota sähkövatkaimella margariinit ja sokerit, lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. Mittaa kulhoon päälle kuivat aineet ja sekoita lastalla ne taikinaan. Paista 175 asteessa noin 15 min, pikkuleivät saavat jäädä vähän tahmeiksi päältä uunista otettaessa, reunojen on oltava ruskeat kuitenkin. Toki näitä voisi vielä jäähtymisen jälkeen koristella sulalla suklaalla raidoittaen, mutta hyviä ovat sellaisenaan, äkkiä katoavat!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: