Maapähkinävoin maku kiehtoo minua ruoissakin, Sataybroileri on herkkuani. En ole ennen leiponut maapähkinävoilla ja nyt ostin sitä näitä pikkuleipiä varten. Ohjeen mukaan purkkia säilytetään huoneen lämmössä.
Nämä maapähkinäleivät valmistetaan kauralastujen tavoin. Suosittelen molempiin erikseen myytäviä isoja kaurahiutaleita, mutta pienetkin sopivat. Tällä ohjeella pikkuleivät leviävät uunissa alta sentin paksuisiksi, mutta jos haluat ohuempia, vähennä jauhojen määrää. Voit vähentää myös sokerien määrää esim
molempia 100 g.
Pikkuleipiä paistaessa kannattaa aina paistaa ensin koekakku - jos tahdot pikkuleivän leviävän uunissa enemmän, lisää lastalla sekoittaen pehmeää margariinia tai voita tai öljyä taikinaan tai vähennä seuraavalla kerralla jauhojen määrää. Jos tahdot kiinteämmän pikkuleivän, lisää jauhojen määrää. Koekakun avulla voit siis säätää ohjeen haluamasi mukaan.
Maapähkinävoipikkuleivät noin 24 kpl
120 g margariinia tai voita
120g maapähkinävoita
100 g sokeria
120 g ruskeaa sokeria
1 L koon muna
2 rl vanilliinisokeria
100 g vehnäjauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
120 g isoja kaurahiutaleita
Kuumenna kiertoilmauuni 175 asteeseen, tasalämpöuuni 200.
Vatkaa sekaisin voit ja sokerit, lisää muna, vatkaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne lastalla käännellen taikinaan.
Nosta kahdella ruokalusikalla pyöreitä kekoja leivinpaperin päälle pellille, noin puolikas lusikallinen yhteen. Voit samalla vähän tasoittaa kekoa päältä. Jätä leviämisvaraa kekseille. Paista ensin 1-3 koekakkua, tee tarvittaessa muutoksia taikinaan ja levitä loppu taikina uunipelleille keoiksi, paista noin 12 minuuttis, kunnes pikkuleivät ovat kauniin vaalean ruskeat. Anna jäähtyä pellillä. Ja sitten herkuttelemaan!
Ohjeen kokeiluun ja muokkaamisern inspiroi Opiskelijan keittokirja. Maapähkinä - ja maapähkinävoipikkuleipien reseptejä löytyy paljon amerikkalaisilta nettisivuilta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: