Siirry pääsisältöön

Maapähkinävoipikkuleivät, Peanut butter bisquits


Maapähkinävoin maku kiehtoo minua ruoissakin, Sataybroileri on herkkuani. En ole ennen leiponut maapähkinävoilla ja nyt ostin sitä näitä pikkuleipiä varten. Ohjeen mukaan purkkia säilytetään huoneen lämmössä. 

Nämä maapähkinäleivät valmistetaan kauralastujen tavoin. Suosittelen molempiin erikseen myytäviä isoja kaurahiutaleita, mutta pienetkin sopivat. Tällä ohjeella pikkuleivät leviävät uunissa alta sentin paksuisiksi, mutta jos haluat ohuempia, vähennä jauhojen määrää. Voit vähentää myös sokerien määrää esim
molempia  100 g. 

Pikkuleipiä paistaessa kannattaa aina paistaa ensin koekakku - jos tahdot pikkuleivän leviävän uunissa enemmän, lisää lastalla sekoittaen pehmeää margariinia tai voita tai öljyä taikinaan tai vähennä seuraavalla kerralla jauhojen määrää. Jos tahdot kiinteämmän pikkuleivän, lisää jauhojen määrää. Koekakun avulla voit siis säätää ohjeen haluamasi mukaan. 
 

Maapähkinävoipikkuleivät noin 24 kpl


120 g margariinia tai voita
120g maapähkinävoita
100 g sokeria
120 g ruskeaa sokeria
1 L koon muna
2 rl vanilliinisokeria
100 g vehnäjauhoa 
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
120 g isoja kaurahiutaleita

Kuumenna kiertoilmauuni 175 asteeseen, tasalämpöuuni 200. 
Vatkaa sekaisin voit ja sokerit, lisää muna, vatkaa. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne lastalla käännellen taikinaan. 

Nosta kahdella ruokalusikalla pyöreitä kekoja leivinpaperin päälle pellille, noin puolikas lusikallinen yhteen. Voit samalla vähän tasoittaa kekoa päältä. Jätä leviämisvaraa kekseille. Paista ensin 1-3 koekakkua, tee tarvittaessa muutoksia taikinaan ja levitä loppu taikina uunipelleille keoiksi, paista noin 12 minuuttis, kunnes pikkuleivät ovat kauniin vaalean ruskeat. Anna jäähtyä pellillä. Ja sitten herkuttelemaan! 



Ohjeen kokeiluun ja muokkaamisern inspiroi Opiskelijan keittokirja.  Maapähkinä - ja maapähkinävoipikkuleipien reseptejä löytyy paljon amerikkalaisilta nettisivuilta. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja