Jäätelöohjeita on blogissani paljon täällä allekkain 😀. Tässä mansikka-raparperijäätelön ohje - toki voi käyttää valmishilloakin tai jättää hillon pois tai korvata sen vaikka suklaamuruilla.
Mansikkaraparperijäätelö
Mansikkaraparperihillo
Puolikas annoskin riittää hilloraidoiksi jäätelöön
250 g mansikoita ja pestyä, pilkottua punaista raparperia
Noin 2 rkl vettä kattilan pohjalle
125 g hillosokeria
Kuumenna marjat ja raparperi kattilassa, lisää sokeri ja keittele keskilämmöllä samalla sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes raparperit ja marjat ovat hajonneet ja hillo paksunee. Anna jäähtyä kylmässä, jotta se jähmettyy.
Jäätelö
2 prk eli 5 dl mansikkakermaa
1 prk kondensoitua maitoa
2-3 dl kreikkalaista jogurttia
2 tl glukoosisiirappia
2 tl vaniljasokeria tai vanilliinisokeria
Vatkaa kermaa, jätä se aivan pehmeäksi, vaahdoksi, lisää muut aineet ja sekoita sähkävatkaimella. Maista ja tarvittaessa lisää makeutta tai kirpeyttä saat sitruunanmehulla.
Annostele massa kerroksittain hillon kera muovirasiaan tai jäätelöpurkkeihin, joita myy esim Prismat ja Keskon tukku. Pakasta yön yli ja tarjoa herkkua ystäville 😀
Tähän ohjeeseen inspiroi päivä mansikkamaalla ja Valion mansikkakermasta koottu jäätelöohje
Maidoton versio ohjeesta: .
Kernan tilalle soijavispi tai kauravispi, samoin jogurtti ja kondensoidun maidon tilalle kookosversio. Kookos maistuu vähän lopputuloksessa, ei paljoakaan.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: