Tämä itsenäisyyspäivän keksikakku on Myllyn Paras piparkakkutaikinasta tehty. Tulostin kaavan tietokoneella ja leikkasin kirurgin veitsellä - se on hyvä massakoristeissakin, mutta toki mikä vaan ohut ja terävä veitsi käy.
Tykkään kovasti keksikakkujen mausta, taikina voi olla maustettua murotaikinaakin. Kaavan avulla leikataan 3 - 4 kerrosta piparkakkupohjaa ja annetaan niiden jäähtyä.
Kakku levyille levitetään kiinteää hilloa ja pursotetaan "tupsut". Tässä on keksin päällä itse keitetty mustikkamarmelaadi ja tuorejuusto-kermakreemi - sen teen vatkaamalla tuorejuustoa ja kermaa esim saman verran tai juustoa vähän vähemmän, maustetaan esim. Sokerilla ja vaniljasokerilla tai kinuskikastikkeella tai maku rahkalla. Tarvittaessa voi lisästä vaniljakreemijauhetta esim. Yksi tasainen rkl 3-4 kermadesiä kohti.
Täytteet pehmentävät keksin juuri ihanasti, parasta maultaan keksikakut ovat minusta 1-2 vuorokauden päästä. Kakku leikkautuu oikein kauniisti, kun täytteet pehmentävät keksipohjaa - vetisiä ei täytteet saa olla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: