Minttusuklaajuustokakku
POHJA:
22 cm vuoan halkaisija
150 g keksejä, Fazer Domino minttu tai kaurakakeksi
40 g margariinia
Murskaa keksit esim. monitoimikoneen leikkuuterällä ja lisää sulatettu rasva. Sekoita massa tasaiseksi. Suihkauta irtorengas tai sen sisälle tuleva ohut reunakalvo vuokaspraylla. Laita irtorengas kakkualustalle ja painele juomalasin avulla keksimuru tasaiseksi - jos tahdot, ettei pohja näy kakun reunassa, jätä pohjan ja kakkureunan väliin tyhjää noin 1 cm.
TÄYTE:
5 liivatelehteä Meira
1 rkl kiehuvaa vettä - joukossa voi olla muutama pisara sitruunan tai limen mehua
4 dl vispikermaa
240 g tuorejuustoa Philadelphia
1 dl kreikkalaista jogurttia
2 1/2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
vihreää elintarvikeväriä
(piparminttuesanssia maun mukaan esim. 1 tl tai minttulikööriä - tämä voi jäädä pois, jos käytät minttusuklaata rouheena)
1-2 dl rouhittua suklaata, voi olla minttusuklaata, tummaa suklaata tai maitosuklaata, Pätkistä tms.
Tarkista, että kaikki muut aineet paitsi kerma ovat huoneen lämpöisiä, kerma jääkaappikylmää. Rouhi suklaa veitsellä. Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Vaahdota kerma aivan pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita eri kulhossa sähkövatkaimella tuorejuusto, jogurtti, tomusokeri, vanilliinisokeri, elintarvikeväriä muutama pisara.
Kuumenna vettä kiehuvaksi, kaada pois ylimääräinen niin, että kattilassa on noin ruokalusikallinen jäljellä. Purista liivatteista vettä kevyesti pois ja pudota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita silikoninuolijalla aivan tasaiseksi, älä kuumenna enää, jos seos on aivan veden oloista - tarvittaessa. Ellei liivate liukene tasaisesti, korjaa asia kuumentamalla seosta samalla sekoittaen silikoninuolijalla.
Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen, sekoita sähkövatkaimella. Lisää kerma ja sekoita nuolijalle seos tasaiseksi. Lisää halutessasi minttuesanssia tai minttulikööriä maun mukaan.
Suklaarouheen voi sekoittaa täytteen joukkoon, tai jos tahtoo sileän ja yksivärisen reunan ja päällisen, voi suklaarouheen ripotella kakun täytteen kanssa kerroksittain täytettä vuokaan kaadettaessa - ei aivan reunalle ulottuen.
Levitä täyte kerroksittain suklaarouheen kanssa pohjan päälle. Kolauta alaspäin kakkua - varo, jos käytät irtoreunaa, sen on pysyttävä tiiviisti paikoillaan - tai painele lusikalla reunoihin täyte tasaiseksi.
Laita juustokakku hyytymään yöksi jääkaappiin. Aamulla irroita reunavuoka nostamalla ylöspäin ja tasoita juustokakun reunat tarvittaessa kuumennetulla veitsellä. Siisti alusta puhtaaksi ja koristele kakku esim. kylmällä vedellä huuhdelluilla ja talouspaperin päällä kuivatetuilla syreenin kukilla ja mustikan varvuilla tai syreenin lehdillä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: