Pannacottapiiras
Pitkän malliseen irtopohjavuokaan. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja sprayaa reunat vuokaspraylla.
POHJA
200 g kaurakeksejä tai muita vaaleita keksejä tai Digestivekeksejä, osan kekseistä voi korvata kaurahiutaleilla
100 g sulatettua margariinia
Sekoita monitoimikoneessa leikkuuterällä tasaiseksi massaksi. Painele vehnäjauhojen avulla irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille taikina.
TÄYTE
1. Vadelmahyytelö
(Voit korvata tämän tuoreilla, ei vetisillä marjoilla)
100 g pakastevadelmia
30 g= 1/3 dl sokeria
6 g = vajaa ruokalusikallinen maissitärkkelysjauhoa
1 liivate
2. Pannacottatäyte
1 1/2 liivatelehteä Meira
70 g - 100 g valkosuklaata
2 1/2 dl kuohukermaa
3/4 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia tai vaniljajogurttia
3/4 dl maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl vanilliinisokeria
60 g =2/3 dl Sirosokeria
Hyytelö. Pehmitä liivate runsaassa kylmässä vedessä. Laita jäiset marjat, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes syntyy kiisselimäinen seos, jonka pitää kiehua noin 2 minuuttia, jotta maissitärkkelysjauhon maku haihtuu. Lisää kevyesti puristettu liivate ja sekoita hyvin, niin että liivate liukenee kiisseliin. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen tai laita se jääkaappiin.
Pannacotta. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma höyryäväksi, älä kuitenkaan keitä.
Lisää kermaan kevyesti puristetut liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää valkosuklaa, anna seoksen olla kannen alla muutaman minuutin, sitten sekoita seos tasaiseksi.
Sekoita jogurtti ja rahka tasaiseksi pikku kulhossa, voit myös käyttää pelkkää jogurttia tai rahkajogurttia, vähennä silloin sokerin määrää noin 1/2 desillä. Lisää sokerit ja jogurttirahkaseos, sekä tarkista maku - tarvittaessa voit lisätä sokeria, sitruunanmehua tai vaniljan makua. Pieni hipsu suolaa tasoittaa liikaa makeutta tarvittaessa. Tarvittaessa riko ilmakuplia massasta vetämällä silikoonilastalla niitä kulhon reunaa vasten.
Laita piirasvuokaan pohjan päälle marjahyytelö, levitä tasaiseksi. Kaada varovasti pannacottaseos päälle, niin ettei se sekoitu marjaseokseen. Anna piiraan hyytyä yön yli jääkaapissa ja koristele se marjoilla ja syötävillä kukkasilla kesäpöytään tarjolle. Tämä on suurta herkkua :)
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: