Siirry pääsisältöön

Pannacottapiiras vadelmilla tai muilla marjoilla



Pannacottapiiras 

Pitkän malliseen irtopohjavuokaan. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja sprayaa reunat vuokaspraylla.

POHJA

200 g kaurakeksejä tai muita vaaleita keksejä tai Digestivekeksejä, osan kekseistä voi korvata kaurahiutaleilla
100 g sulatettua margariinia

Sekoita monitoimikoneessa leikkuuterällä tasaiseksi massaksi. Painele vehnäjauhojen avulla irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille taikina.


TÄYTE

1. Vadelmahyytelö 
(Voit korvata tämän tuoreilla, ei vetisillä marjoilla)

100 g pakastevadelmia
30 g= 1/3 dl sokeria
6 g = vajaa ruokalusikallinen maissitärkkelysjauhoa
1  liivate


2. Pannacottatäyte 

1 1/2 liivatelehteä Meira
70 g - 100 g valkosuklaata
2 1/2 dl kuohukermaa
3/4  dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia tai vaniljajogurttia
3/4 dl maitorahkaa 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl vanilliinisokeria
60 g =2/3 dl  Sirosokeria 

Hyytelö. Pehmitä liivate runsaassa kylmässä vedessä. Laita jäiset marjat, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes syntyy kiisselimäinen seos, jonka pitää kiehua noin 2 minuuttia, jotta maissitärkkelysjauhon maku haihtuu. Lisää kevyesti puristettu liivate ja sekoita hyvin, niin että liivate liukenee kiisseliin. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen tai laita se jääkaappiin. 

Pannacotta. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma höyryäväksi, älä kuitenkaan keitä. 

Lisää kermaan kevyesti puristetut liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää valkosuklaa, anna seoksen olla kannen alla muutaman minuutin, sitten sekoita seos tasaiseksi. 

Sekoita jogurtti ja rahka tasaiseksi pikku kulhossa, voit myös käyttää pelkkää jogurttia tai rahkajogurttia, vähennä silloin sokerin määrää noin 1/2 desillä. Lisää sokerit ja jogurttirahkaseos, sekä tarkista maku - tarvittaessa voit lisätä sokeria, sitruunanmehua tai vaniljan makua. Pieni hipsu suolaa tasoittaa liikaa makeutta tarvittaessa. Tarvittaessa riko ilmakuplia massasta vetämällä silikoonilastalla niitä kulhon reunaa vasten.

Laita piirasvuokaan pohjan päälle marjahyytelö, levitä tasaiseksi. Kaada varovasti pannacottaseos päälle, niin ettei se sekoitu marjaseokseen. Anna piiraan hyytyä yön yli jääkaapissa ja koristele se marjoilla ja syötävillä kukkasilla kesäpöytään tarjolle. Tämä on suurta herkkua :)

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja