Siirry pääsisältöön

Haluatko oppia taitavaa leivontaa ja koristelua?


KUVASSA KAKKUJANI ENNEN JA NYT. HARJOITUS JA HYVÄT KOULUTTAJAT OVAT EDISTÄNEET TAITOJANI. 

* Oletko nuori innokas leipuri, joka haluat kehittää taitojasi? 

* Tai oletko kokeneempi, ehkä jo vuosia leiponut, haluatko oppia uusia asioita leivonnassa, nousta osaamisen tasossa seuraavalle askelmalle? 

* Haluatko oppia tunnistamaan eri taikinatyyppejä  ja ymmärtämään  niiden onnistumiseen vaikuttavia asioita? 

* Tuskailetko joskus epäonnisen työn vieressä keittiössä? 

 * Oletko suunnitellut tilausleivonnan aloittamista? 

* Oletko ammattilainen, joka haluat täydentävää oppia johonkin leivonnan osaamisen erityisalueeseen? 

Hei, ilolla ilmoittelen, että minulla on tarjolla on edullisia verkkokursseja, joilla sinäkin voit kehittää taitojasi. Olen leiponut ja opettanut perusleivontaa lähes koko ikäni. Haluan pitää kurssitarjonnan sellaisena, että useammalla on mahdollisuus osallistua. Kallis kurssi ei takaa paljon uutta oppia, tiedän sen paljosta koulutuskokemuksestani. En myöskään ainakaan vielä maksata kalliista koulutusalustoista, vaan kurssin sisältö on se arvo, mistä asiakas maksaa. 

Opettajana olen kaiken aikaa tavoitettavissa ja haluan neuvoa ja opastaa sinua aina, kun tilanne sitä vaatii tai sinulla on kysymyksiä. Kurssini ovat enemmän kuin videot ja reseptit, haluan opettaa ymmärtämään työn prosesseja ja niiden merkitystä ja olla vuorovaikutuksessa opiskelijoiden kanssa. 

Olin itse noin 15 vuotta sitten tilanteessa, jossa luulin olevani osaava leipuri, olinhan jo kymmeniä vuosia opettanutkin leipomista 😊. Huomasin kuitenkin, että markkinoille ja trendeihin oli tullut paljon uutta. Tiedon etsiminen ja leivontakokeilut veivät aikaa ja rahaa, nopeilla Youtubevideoilla kaikki kävi helposti, mutta ei taannut minun onnistumistani.

Lähdin ensin maailmalle  pari kertaa Cake International näyttelyyn ja huomasin, miten valtavasti leivonta-alalla on uutta opittavaa! Tutustuin leipureihin ja kouluttajiin, joiden kanssa on vuosia jatkunut yhteistyö ja tuki toisillemme. 






 Aloin etsimään taitavia opettajia Suomesta ja Virosta ym. Osallistuin useisiin lähikursseihin ja nettikoulutuksiin Ks. Täältä. Tein tilaustöitä, aloitin leivontakurssit noin 2015 ja aloitin myöhemmin yritystoiminnan päätyön ohella. 

Olen opettaja suurella sydämellä, suuri intohimoni on aina ollut oppia, opettaa ja tehdä opetusmateriaalia. On ihan mielettömän upeaa nähdä oppimisen riemua ja kokea tyytyväisyyttä siitä, kun oma tai oppijan ongelma löytää ratkaisun. Nyt jaan mielelläni kaikkea kokemaani ja  oppimaani myös teidän leipurin taivalta ne auttamaan ja kehittämään. Jatkuvasti opiskelen itsekin uutta, kerään ja kokeilen tietoja.

Jos mikä, niin leipominen tuo hyvää mieltä. Leipominen on oman luovuuden ilmaisua, sommittelua, väreistä, muodoista ja makumaailmasta nauttimista. Monet nuorista oppilaistani ovat opiskelleet leipuriksi ja monet aikuiset ovat löytäneet itselleen uuden ammatin tai sivutyön leipomisesta.

Verkkokursseihin voit tutustua Päivi leipoo kotisivuilla. Aloita vaikka maksuttomasta Keksikakut kurssista.

Toukokuun alussa avaan uuden macaronkurssin, jossa  etenet opinto-oppaiden mukaan. Kurssiin kuuluu  lyhyet editoidut videot, reseptit, myös hahmomacaronien ja erilaiset koristelu tekniikat ja kaiken lisäksi My Dream Day verkkokaupan ostoetu koko vuodelle 2024. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...