Sitruuna-mansikka juustokakku
Kakkupohja
150 g Digestivekeksejä tai muita keksejä
60 g margariinia tai voita
Sulata rasva, sekoita keksit ja rasva tasaiskesi muruseokseksi esim. monitoimikoneen leikkuuterällä. Nosta irtopohjavuoan reuna tai irtoreuna tarjoilualustalle ja vuoraa se reunakalvolla ja / tai sprayaa vuokaspraylla. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle, puhdista reunat muruista.
Mansikkamousse
2 dl eli 200 g mansikkasosetta
2 dl vispikermaa
200 g eli 1 prk vaniljarahkaa
3/4 dl sokeria
1 1/2 rkl kuivattua mansikkajauhetta
5 liivatetta
1 rkl mansikkasiirappia tai mansikkamehua
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita vaniljarahka ja makuaineet sähkövatkaimella.
Kuumenna kiehuvaksi mansikkasiirappi tai mehu ja liota liivatteet siihen. Kaada seos rahkan joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella seosta pari minuuttia. Sekoita sitten huolella nuolijalla tai pikaisesti sähkövatkaimella kerma rahkaseokseen ja kaada kakkuvuokaan. Laita kylmään, kunnes moussen pinta on hyytynyt.
Sitruunamousse
3dl vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
100 g lemon curdia esim Mac Kays
3 liivatetta
1 rkl sitruunanmehua
tarvittaessa sokeria maun mukaan
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustot ja lemon curd makuaineet sähkövatkaimella.
Kuumenna kiehuvaksi sitruunanmehu ja liota liivatteet siihen. Kaada seos tuorejuustoseoksen joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella seosta pari minuuttia. Sekoita sitten huolella nuolijalla tai pikaisesti sähkövatkaimella kerma juustoseokseen. Maista - lisää tarvittaessa sokeria tai pieni hipsu suolaa taittaa liikaa makeutta. Kaada seos kakkuvuokaan mansikkamoussen päälle. . Laita kylmään hyytymään yön ajaksi. Valmista kinuskikiille vasta seuraavana päivänä,
Kinuskipäällinen
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria (puolet tästä voi olla tavallista sokeria, jolloin väri on vaaleampi)
2 liivatetta
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna kuohukerma ja sokeri kiehuvaksi, ja keitä noin 2 -4 minuuttia sekoitellen. Lisää liivatteet ja anna niiden sulaa täysin kinuskin joukkoon. Anna kiilteen jäähtyä ja kaada se sitten varovasti kakkuvuokaan, hyydytä. Irrota kakkureuna ja reunakalvo, tasoita reunaa tarvittaessa kuumalla veitsellä. Koristele.
Jos tahdot tehdä valumia liivateseoksesta, on juustokakun päältä nostettava pois kakkureuna, irroitettava reunakalvo ja siirrettävä kakku esim. 15 minuutiksi pakastimeen. Tavallinen kinuski sulaisi liivatemoussen päällä sokeripitoisuutensa vuoksi, mutta kun tehdään liivatteella kinuskipäällinen, sitä voi valuttaa sopivan paksuisena (vrt. kananmunan valkuaisen paksuus - kokeile valuttamista ensin esim. jääkaapissa olleen juomalasin päälle.
Valuta kinuskihyydykettä lusikalla tai pursotinpussista juustokakun reunoille, tee samalla rinki juustokakun ulkoreunoille päältä katsoen. Kaada kinuskia varovasti kakun päälle ja siirrä kakku hetkeksi pakastimeen, niin kinuski hyytyy. sen jälkeen kakku jääkaappiin.
Koristele esim. kermavaahdolla, jossa on 1 1/2 dl vispikermaa, 100 g tuorejuustoa ja 1 rkl sokeria, 2 tl vanilliinisokeria ja 1 tl vaniljakreemijauhetta. Vaahdota kerma ja tuorejuusto, lisää loppuvaiheessa maustavat ainesosat. Maista. Pursota koristeeksi kakun päälle ja nostele päälle esim. marjoja, suklaaseen dipattuja marenkeja, suklaapaloja, syötäviä kukkia.
Ihana kakku, kiitos reseptistä🙏 Just maukas kombo!
VastaaPoistaKiitos paljon!
PoistaIhana kakku! Pakkohan tätä on testata :)
VastaaPoista