Siirry pääsisältöön

Pistaasijäätelö, vaniljajäätelö punaherukkaraidoin ja vadelma-lakujäätelö


Jäätelö on helppo valmistaa kotona, tarvitset vain sähkövatkaimen tai yleiskoneen. Kuinka monta kertaa olenkaan kuullut "tämä on maailman parasta jäätelöä!"

Jäätelön perusohje 


* Vatkaa

200 g tuorejuustoa maustamatonta tai vaniljaa
1 prk kondensoitua maitoa yhteen

* lisää 6-7 dl vispikermaa
ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi.

Mukaan maun mukaan sokeria, vanilliini-tai vaniljasokeria, hipsu suolaa taittamaan  makeutta ja sitten muut makuaineet. Voit lisätä 1-2 tl glukoosisiirappia estämään liikaa kovettumista, mutta ei ole välttämätön. Pakasta ja nauti ❤️

Pistaasijäätelö

Lisää yllä olevaan jäätelö ohjeeseen 
25-50  g rouhittua pistaasi pähkinää (suolattukin käy) ja pistaasitahnaa 4 tl tai maun mukaan. Voit lisätä myös vihreää elintarvikeväriä.

Pistaasitahnaa saa joistain verkkokaupoista tai Virosta esim. Gemossista, mutta olen sitä tehnyt itsekin valmiiksi kuorituista pistaasipähkinöistä Dr. Sugar ohjeella




Vaniljajäätelö punaherukkaraidoin

Keitä 100 g pakastepunaherukkaa ja 40 g hillo - ja marmeladisokeria keskiteholla sekoitellen , kunnes  marjat alkavat soseutua ja hillo kiinteytyä, tämä vie noin 5-10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Laita sitten kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään. 

Kaada vaniljajäätelö ainesta ( perusohje + maun mukaan 1-2 tl vaniljasiirappia tai tipoittain vaniljauutetta) pakaste rasiaan, pursota päälle punaherukka hilloa raidoiksi. Marmoroi hammastikulla vedelle raitojen yli. Tee sama uudelleen niin, että rasia lähes täyttyy.

KOKEILE MYÖS MUSTAHERUKASTA (voit lisätä Mariannekarkkirouhetta jäätelön päälle




Vadelma-lakujäätelö

Lisää yllä olevaan jäätelöohjeeseen maun mukaan vadelma hilloa tai 2-4 tl vadelmasiirappia tai vähän vadelmamehua tai 200 g vadelmarahkaa tai 200 g vadelma jogurttia ( rahkaa tai jogurttia lisätessä tuorejuuston voi jättää pois tai pitää mukana reseptissä)

Voit sekoittaa jäätelöseokseen myös tuoreita tai pakastettuja vadelmia. Koristele jäätelön pinta vadelmilla ja värikkäillä laskuilla.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...