Raparperipiiras piirasvuokaan
100 g margariinia tai voita 1 dl sokeria 1 kananmunaa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta TÄYTE 6 dl raparperipaloja 1/2 dl sokeria 1 rkl perunajauhoja Voitele ja jauhota piirasvuoka tai sprayaa se vuokaspraylla. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä margariini sokeri, lisää yksi kananmuna vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään hyvin ja lisää taikinaan, halutessasi sihdaten, jolloin vältät perunajauhokokkareet. Sekoita lastalla ja mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty. Pese ja pilko raparperit - kevään ensimmäinen sato on mehevintä,.mutta pitkin kesää voit käyttää raparpereja piirakkaan ja pakasteraparperitkin käyvät. Laita raparperipalat sokerin kanssa kulhoon ja pehmitä mikrossa minuutin verran. Sekoita täytteen joukkoon perunajauhoa, joka sitoo nestettä - ei välttämätön lisätä. Voit lisätä täytteeseen tuoreita tai pakastettuja mansikoita. Raparperipalat voi käyttää piiraaseen sellaisenaan, ilman mikroa ja perunajauhoakin, mikrotus ja tärkkelysjauho pehmentää niitä. Painele taikina jauhojen avulla piirasvuoan reunoille ja pohjalle, lisää raparperit ja paista 175-200 asteessa vajaan puoli tuntia, kunnes piirakka on reunoiltaan kullanruskea ja täyte hyytynyt. Tarjoile ihana piiras itse tehdyn vaniljakastikkeen kera, kuten ennen kotona tehtiin tai osta valmista vaahdotettavaa vaniljakastiketta. Jos tahdot lisätä piirakan päälle marenkikerroksen, katso sen ohje täältä. Pursota marenki valmiin piiraan päälle ja käytä nmopeasti uunissa, jottam arenki saa hieman väriä tai kuumenna marenkia toholla. Minä tykkään, että marengista tulisi kuiva ja vaalea ja alennan siksi kiertoilmauunin lämpötilan ensin 100 asteeseen avaamalla luukun hetkeksi ja sitten 75 asteeseen - kuivatan marenkia uunissa halutun ajan - tosinhan siinä kuivaa se piiraan pohjakin. Kos marenkia jää, pursota vaikka kukkasia Tein tämän piiraan koronakevään 2020 jälkeen käyttäen samaa sähkövatkainta, jota käytin 70-luvun alussa leipomista aloittaessani. Valitettavasti piiraan unohdin kuvata, mutta tämä sähkövatkain ❤❤❤❤ pääsi kuvaan...entisajan kestävää laatua! Arvokilvessä oli merkintä philips type hr1071/d. Olethan muuten testannut huippuhyvää raparperikookospiirasta, jonka ohje on paljon uudempi ja maku ihastuttaa niitäkin, jotka eivät kookoksesta muuten pidä. Ohje täällä. Raparperimehun ja limsan ohje on tulossa blogiin, samoin curdin, raparperihillon ja -siirapin Ohje. Ne löydät nyt täältä! | |
Samanlainen vispilä mutta keltaisena teki tenän pari vuotta sitten. Hyvä vispilä oli, nykyinen sama merkki ei yllä vastaavaan valitettavasti. t. Ella
VastaaPoistaMeilläkin kotona oli toinen sähkövatkain oranssi...sen kyllä heti tunnistin.70-luvun.vätimaailmaan kuuluvaksi, mutta tuosta valkoisesta koneesta kävimme keskustelua miltä vuosikymmeneltä se on - lopulta arvokilven perusteella saimme varmistettua, että kyllä se on lapsuuskodin alkuperäinen sähkövatkain
VastaaPoista