Fetapinaattipiirakka on niin hyvää, kun vaan uskaltautuu omien arkisten makutottumusten ulkopuolelle maistamaan näitä makuja - monelle tämä on tuttu ohje jo. Blogissani on feta-pinaattipasteijoiden ohje jo aiemmin.
Rahkavoitaikinapohja
24 sentin piirasvuokaan
50 g margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
75 g = 3/4 dl maitorahkaa
Täyte
1 pieni sipuli
2 tl ruokaöljyä
1/2 - 1 prk fetajuustoa
noin 50 g tuoretta pinaattia
3 kpl munaa
1,5 dl ruokakermaa tai kermaviiliä tai ranskankermaa
75 g =3/4 dl maitorahkaa
1/2 paprikaa
ripaus mustapippuria
1 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka 24 cm margariinilla. Sekoita pohjataikinan aineet monitoimikoneessa ja painele pohja ohuesti piirasvuoan pohjalle ja reunoille vehnäjauhoja apuna käyttäen. Sekoita kulhossa kananmunat, rahka ja kerma, mausta mustapippurilla.
Pese ja ryöppää pinaatit (kiehauta nopeasti kiehuvassa vedessä, jäähdytä kylmällä vedellä siivilässä). Pehmitä pilkottu sipuli öljytilkassa posliinikulhossa mikroaaltouunissa - käytä mikrokupua.
Levitä piiraan pohjalle pinaatit, sipulit ja fetakuutiot. Kaada munamaitoseos päälle. Pese ja poista valkoiset osat, kuutioi paprika ja ripottele kuutiot piiraan päälle.,
Paista piirasta uunissa noin tunti - aikaa tärkeämpi on se, että munamaitoseos hyytyy keskiosassa - muut aineksethan ovat kypsiä. Jos piiras saa liikaa väriä pintaansa, laita sen päälle leivinpaperi suojaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: