Siirry pääsisältöön

Tallinna - ihanat kahvilat ja ravintolat



Kuva: Fikessä foccaciaa maistamassa

Tallinnan legenda, muinasjutt kertoo, että Tallinnassa pitää aina rakentaa, koska Ülemistejärvessä asuva "vanake" suunnittelee tuhoavansa Tallinnan, kun se saadaan valmiiksi. Jos tapaat vanaken ja tämä kysyy, onko Tallinna jo valmis, on vastattava, että "ei, koko ajan siellä rakennetaan!". Ja tämä todella näkyy Tallinnassa! Käymme siellä muutaman kerran vuodessa ja uusia rakennuksia, toki myös uusia yrityksiä tulee koko ajan. Toisaalta paljon on vanhaa, jota myös vaalitaan historiaa arvostaen.

Tänään löysimme ihanan Fika - kahvilan suositun ravintolan, F-hoonen vierestä Telliskivi 60a1 osoitteesta. Tarjolla oli todella muhkeaa foccaciaa, mahtavia lounaankin korvaavia runsailla täytteillä täytettyjä leipiä, pullia ja ja piirakoita. Fikalla on kahvio myös leipomon yhteydessä, alla Fikan facebook-sivulta lainattu kuva. Fikanleipomossa tehdään hiivaleivontaa. Löydät #Fika n myös instagramista 






Tallinnan kahviloista  olen kirjoittanut aiemmin 2017 täällä. 


Suosittu sooloiluja.com sivuston ylläpitäjä Henna Mikkinen on koonnut oman uudemman ajantasaisen suosikkilistansa Tallinnan kahviloista.

Henna on testannut myös ravintoloita ja laatinut oman kriteerilistansa, mitä odottaa hyvältä ravintolalta. Se on hyvä idea, koska joku etsii pihvipaikkoja ja toinen taas kasvispainotteista, kevyempää ruokaa. Minä arvostan  kaunista ruoka-annosta, joka myös maistuu hyvältä ja on kevyt ja suht' edullinen.  Rakastan Eestin ravintoloiden tyylikkäitä, mielikuvituksellisia ja yllätyksellisiä sisustusratkaisuita. Kasvikset, kala ja broileri maistuvat meille. Arvostan uusia makuelämyksiä, henkilökuntaa, joka osaa kertoa ruoasta - ystävällistä palvelua saamme aina Virossa. Meillä on omat suosikkipaikkamme, mutta etsimme ja löydämme ja seikkailemme mielellämme uusien kokemusten perässä! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...