Siirry pääsisältöön

Tallinna - ihanat kahvilat ja ravintolat



Kuva: Fikessä foccaciaa maistamassa

Tallinnan legenda, muinasjutt kertoo, että Tallinnassa pitää aina rakentaa, koska Ülemistejärvessä asuva "vanake" suunnittelee tuhoavansa Tallinnan, kun se saadaan valmiiksi. Jos tapaat vanaken ja tämä kysyy, onko Tallinna jo valmis, on vastattava, että "ei, koko ajan siellä rakennetaan!". Ja tämä todella näkyy Tallinnassa! Käymme siellä muutaman kerran vuodessa ja uusia rakennuksia, toki myös uusia yrityksiä tulee koko ajan. Toisaalta paljon on vanhaa, jota myös vaalitaan historiaa arvostaen.

Tänään löysimme ihanan Fika - kahvilan suositun ravintolan, F-hoonen vierestä Telliskivi 60a1 osoitteesta. Tarjolla oli todella muhkeaa foccaciaa, mahtavia lounaankin korvaavia runsailla täytteillä täytettyjä leipiä, pullia ja ja piirakoita. Fikalla on kahvio myös leipomon yhteydessä, alla Fikan facebook-sivulta lainattu kuva. Fikanleipomossa tehdään hiivaleivontaa. Löydät #Fika n myös instagramista 






Tallinnan kahviloista  olen kirjoittanut aiemmin 2017 täällä. 


Suosittu sooloiluja.com sivuston ylläpitäjä Henna Mikkinen on koonnut oman uudemman ajantasaisen suosikkilistansa Tallinnan kahviloista.

Henna on testannut myös ravintoloita ja laatinut oman kriteerilistansa, mitä odottaa hyvältä ravintolalta. Se on hyvä idea, koska joku etsii pihvipaikkoja ja toinen taas kasvispainotteista, kevyempää ruokaa. Minä arvostan  kaunista ruoka-annosta, joka myös maistuu hyvältä ja on kevyt ja suht' edullinen.  Rakastan Eestin ravintoloiden tyylikkäitä, mielikuvituksellisia ja yllätyksellisiä sisustusratkaisuita. Kasvikset, kala ja broileri maistuvat meille. Arvostan uusia makuelämyksiä, henkilökuntaa, joka osaa kertoa ruoasta - ystävällistä palvelua saamme aina Virossa. Meillä on omat suosikkipaikkamme, mutta etsimme ja löydämme ja seikkailemme mielellämme uusien kokemusten perässä! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja