Lohiriisipiirakka |
8 henkilölle
Ohjeen ainesmäärät ova
muunneltavissa silmämääräisesti katsoen 😁
600 g lehtitaikinalevyä tai voitaikinalevy
Noin 4 dl keitettyä riisiä, mittaa 1,5 dl - 2dl pitkäjyväistä riisiä
Noin 300 g suikaloitua lohta tai vajaa lautanen kypsää lohta
Noin 100 g esim ruohosipulituorejuustoa tai pippuritj. tai kylmäsavulohi tj. Tai chilitj.
Tuoretta tilliä
Mustapippuria tai sitruunapippuria tai pippurisekoitusta
2 keitettyä kananmunaa
Noin 3-4 cocktailkurkkua
( pieni pala purjoa, herkkusieniä)
Talvi-illan nopeaksi herkuksi tai pakkaspäivän pääruoaksi sopii hyvin isoon lehtitaikinalevyyn (600 g) tehty lohipiiras. Taikina voi olla myös hiivataikina tai sekoitettu voitaikina ks. Suolaisten piiraiden taikinat linkki
Kauli lehtitaikinaa lähes uunipellin kokoiseksi, mitä vähemmän kaulit, sen lehtevämpi levy. Levitä levyn toiselle puoliskolle kypsää pitkäjyväistä riisiä noin 4 dl, sekoita ensin riisiin noin 100 g ruohosipulituorejuustoa tai mustapippurituorejuustoa tai kylmäsavulohituorejuustoa. Laita riisin päälle ripaus suolaa, ehkä tuoretta tilliä, uunissa kypsennettyä lohta (raaka lohisuikale esim. 300 g, käy myös, se kypsyy uunissa).
Kalan päälle laita 2 kananmunaa keitettynä ja hienonnettuna, suolaa, pippurisekoitusta ja tuoretta tilliä silputtuna. Voit lisätä cocktaikurkun ohuita viipaleita tai öljyssä kuullotettu purjoa tai herkkusieniä.
Käännä taikina kanneksi, liimaa taikinan reunat kananmunalla ja taita pohjan reunat kannen päälle. Kiinnitä taite veitsen kärjellä tai haarukalla kuvioiden. Pistele kanteen reikiä, voitele munalla ja paista 200 asteessa, kunnes piiras on kauniin kullanruskea. Tarjoa värikkään sitruunaisen salaatin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: