Erilaisia suolaisten piiraiden pohjia täällä.
Kasvispiirakka
yhteen suureen 28 cm:n vuokaan tai kahteen pienempään
POHJA
125 g maitorahkaa tai rahkajogurttia tai kermaviiliä
125 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja, 1/2-1 dl tästä voi korvata kauranleseillä tai hiutaleilla
TÄYTE
noin 2 dl Cheddarjuustoraastetta
2 1/2 dl kolmen sipulin kermaa
1/2 dl ruokakermaa tai maitoa tai kermaviiliä
2 kananmunaa tai 4 keltuaista
ripaus suolaa
1/4 tl pippurisekoitusta tai mustapippuria
2 rkl rypsiöljyä
2 porkkanaa
noin 100 g parsakaalia
pieni pala noin 5 cm kesäkurpitsaa
1/2 punasipuli
2 kiekkoa ananasta
1/2 makea paprika
1/4 tl provencen yrttiseosta
Voitele vuoka. Pitkän mallisissa piirasvuoissa taita leivinpaperin pohjan päälle ja sprayaa vuokaspraylla reunat. Laita taikinan ainekset monitoimikoneeseen leikkuuterän kanssa ja sekoita pikaisesti taikinaksi. Taputtele taikina jauhojen kanssa vuoan pohjalle ja reunoille.
Pese, kuori ja paloittele kasvikset, porkkanat ohuen ohuiksi kiekoiksi, parsakaalit pieniksi kukinnoiksi. Kuullota öljyssä miedolla lämmöllä porkkanaviipalaeita lastalla sekoitellen ja osan aikaa kannen alla, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää sitten muut kasvikset (ei ananasta) pannulle ja jatka kuullottamista, kunnes kaikki ovat sopivan napsakan kypsiä. Mausta halutessasi Provencen yrttiseoksella. Samaan aikaan voit tehdä seuraavaa:
Ripottele pohjan päälle juustoraaste. Sekoita vispilällä kermat ja kananmunat, suola ja pippuri. Kaada seos juustoraasteen päälle. Lisää päälle ananaspalat ja kasvikset.
Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa, tasalämmöllä 200 asteessa, kunnes munamaito on kunnolla hyytynyt (20-30 minuuttia). Jos pinta saa liikaa väriä, laita päälle leivinpaperi. Valmiin piiraan voit koristella esim. pikkutomaateilla ja basilikalla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: